UiTtips

De UiTtips van Eefje Brandt, kinderstadsdichter

Eefje Brandt (14) is de 7e  kinderstadsdichter van Sint-Niklaas en interesseert zich in muziek, lezen, schrijven en acteren.
Poppentheaters doen me altijd denken aan mijn kleutertijd. Ik werd door mijn tante een aantal keer naar gelijkaardige voorstellingen gebracht en het stelde me nooit teleur, dus twijfel ik er niet aan om die tijd terug op te snuiven en naar Theater Froe Froe- Helena Van Troje te gaan.
De Bonte Fabriek is echt iets voor mij. Al die kleine standjes met design spullen of stoffen of kleding,… De foodtrucks maken de sfeer daar geweldig. Af en toe kijk ik eens naar “foute vrienden” met Begijn Le Blue en dan kan ik niet stoppen met lachen. Ik twijfel er dan ook niet aan om naar zijn show “Met mij gaat alles goed” te gaan.

“Poppentheaters doen me altijd denken aan mijn kleutertijd.”

Omdat Sint-Niklaas 800 jaar bestaat zijn er allerlei activiteiten te doen waaronder het Foorfeest. De sfeer van vintage kan je daar herbeleven. Genieten maar! Den optocht is ook in dit kader. Hierbij is er een bloementocht door de stad zoals vroeger ook werd gedaan.
Ik ben een lezer in hart en nieren en zal dit heel mijn leven blijven. Op De Boekenmarkt kun je voor een laag prijsje veel boeken binnen halen.
Jammer genoeg kan je maar één jaar kinderstadsdichter zijn, dus moet ik de fakkel doorgeven aan iemand anders. De nieuwe kinderstadsdichter wordt feestelijk ingehuldigd in het stadshuis, hopelijk wordt het nu eens een jongen  ;).