100 jaar wet syndicale vrijheid: Sociale tegenmacht in een onderneming in verandering.

Gratis
Drie verschillende avonden op drie verschillende locaties. Ons superinteressant en laagdrempelig drieluik is een must voor iedereen die werkt of betrokken is bij de vakbonden of vakbondssympathieën heeft. Dankzij een zorgvuldige selectie presenteren wij u vakkundige sprekers en een moderator, die de kracht hebben om alles duidelijk en toegankelijk weer te geven. Deel 3: De sociale tegenmacht ... Uitgebreide informatie
Drie verschillende avonden op drie verschillende locaties.

Ons superinteressant en laagdrempelig drieluik is een must voor iedereen die werkt of betrokken is bij de vakbonden of vakbondssympathieën heeft.

Dankzij een zorgvuldige selectie presenteren wij u vakkundige sprekers en een moderator, die de kracht hebben om alles duidelijk en toegankelijk weer te geven.

Deel 3: De sociale tegenmacht in een onderneming in verandering.
In deel 3 van dit drieluik vertrekken we wederom vanuit praktijkervaringen. Hoe organiseren we het werk als sociale tegenmacht in een verruimde nationale en Europese context? We kijken naar de gevolgen van de privatisering van overheidsdiensten en naar de toekomst van de syndicale strijd en de tegenmacht.

Als afsluiter geeft Geert Haverbeke een boeiend mondeling overzicht van de drie sessies.

Sprekers:
Raoul Flies: Voormalig BBTK syndicaal afgevaardigde Ondernemingsraad HP Belgium / Europese ondernemingsraad. Momenteel is hij voorzitter van Masereelfonds Sint-Niklaas en is hij actief in verschillende organisaties zoals Hart boven Hard, Defend the Defenders, Masereelfonds werkgroep over sociale tegenmacht, …

Yüksel Kalaz: Technieker en een sociaal gedreven ACV-delegee bij IVAGO, de helden van Gent. Hij ligt wakker van de groeiende armoede in Gent, komt op voor sterke openbare diensten en strijdt tegen discriminatie.

Moderator:
Marijke Persoone: Voormalig adjunct-algemeen secretaris van de LBC-NVK, de grootste centrale van het ACV. Dertig jaar was Marijke actief in deze vakbond, eerst bij de vormingsdienst, daarna als secretaris in Brussel. Het laatste deel van haar loopbaan was ze als adjunct-algemeen secretaris verantwoordelijk voor de beroepswerking. Marijke is onder andere actief bij de burgerbeweging Hart boven Hard.

Fysiek of digitaal?
Fysiek aanwezig zijn heeft altijd een meerwaarde. Uiteraard volgen we de geldende coronamaatregelen. Kan u niet aanwezig zijn? Geen probleem. Dankzij Stream Media kan u alle luiken volgen via livestreaming. U kan uw vragen en opmerkingen dan ook via de chatfunctie doorgeven.

Deelname is gratis.
Opgelet: Het aantal plaatsen is beperkt. Wil u zeker zijn van een plaats? Schrijf u dan nu in.

Inschrijven: 100 jaar wet syndicale vrijheid .

Ter info: in ons ledenblad Aktief zal een stukje verschijnen uit de pen van Marc Leemans (nationale voorzitter ACV) en Miranda Ulens (voorzitter en algemeen secretaris ABVV).

Wenst u een exemplaar te ontvangen? Stuur een e-mail naar andre@masereelfonds.be.

Organisatie: Masereelfonds afdelingen: Antwerpen, Associatie Universiteit Antwerpen, Aktief Edegem, Hemiksem en Sint-Niklaas. 

Marxistische Universiteit, ACV Oost-Vlaanderen, Acv Antwerpen, Algemene Centrale Antwerpen-Waasland, Stream Media,  NBKS – Nieuwe Brabantse Kunst Stichting en vele andere sympathisanten.

Bron: UiTinVlaanderen.be

ACV-dienstencentrum Sint-Niklaas
Hendrik Heymanplein 7, 9100 Sint-Niklaas
donderdag 2 december 2021 van 20:00 tot 22:30
gratis Basistarief: 0,00 €
andre@masereelfonds.be
Fax: 0486266615