#3900 het concert van de hoop

#3900 zoveel kinderen leven onder de armoedegrens in het Waasland. Het Witte Raven project, opgericht door Kiwanis Waasland Sint-Niklaas, zet zich al 5 jaar in om deze kinderen te helpen. Via de juiste vertrouwenspersonen in 80 scholen van het Waasland wordt deze verdoken armoede opgespoord en met onze/uw hulp zo goed mogelijk bijgestuurd. De aangereikte hulp wordt rechtstreeks gebruikt om ... Uitgebreide informatie
#3900 zoveel kinderen leven onder de armoedegrens in het Waasland.
Het Witte Raven project, opgericht door Kiwanis Waasland Sint-Niklaas, zet zich al 5 jaar in om deze kinderen te helpen. Via de juiste vertrouwenspersonen in 80 scholen van het Waasland wordt deze verdoken armoede opgespoord en met onze/uw hulp zo goed mogelijk bijgestuurd. De aangereikte hulp wordt rechtstreeks gebruikt om kinderen hier in onze streek te helpen.
Het “Concert voor de Hoop” #3900 - het vierde in de rij klassieke concerten - dient in eerste plaats tot fondsenwerving voor het project. Het spreekt voor zich dat een hoogstaande muziekbeleving ervaren ook tot de doelen behoort.
De 100-jarige herdenking van het einde van WOI leek ons een te volgen spoor in onze zoektocht naar een originele setting. Het kamerkoor Koriolis brengt daarom een repertoire van muziekstukken die passen bij de indroeve momenten van een wereldconflict, bij het entertainment en het cabaret voor de soldaten achter het front, bij de hoop op het einde van de oorlog. Het koor en de soliste Penelope Turner worden begeleid door piano en vier trombonespelers.
WOI, 100 jaar later,de herdenking van het EINDE van een vreselijke tijd, een STARTPUNT van hoop en een begin van HEROPBOUW: een metafoor die we graag projecteren op onze missie om kinderen van nu te helpen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Sint-Nicolaaskerk, een kerk met een schat
Sint-Nicolaasplein 1, 9100 Sint-Niklaas
vrijdag 9 november 2018 van 20:00 tot 23:00
€ 30.0 Basistarief: 30,00 €; achteraf receptie in toegangsticket inbegrepen: 0,00 €