À travers l’autre / Farmer Train Swirl - Étude - Les Mybalés / Cassiel Gaube

Een double bill van twee korte, maar krachtige dansvoorstellingen op Dag van de Dans! Tweelingzussen Doris en Nathalie Bokongo Nkumu delen een geschiedenis en een diepe verstandhouding. In À travers l’autre overstijgen ze de house-, afro- en hiphopdans waaruit ze inspiratie putten en scheppen een aparte lichaamstaal die op hun lijf geschreven is. De emoties die ze daarbij ervaren vormen een ... Uitgebreide informatie
Een double bill van twee korte, maar krachtige dansvoorstellingen op Dag van de Dans!


Tweelingzussen Doris en Nathalie Bokongo Nkumu delen een geschiedenis en een diepe verstandhouding. In À travers l’autre overstijgen ze de house-, afro- en hiphopdans waaruit ze inspiratie putten en scheppen een aparte lichaamstaal die op hun lijf geschreven is. De emoties die ze daarbij ervaren vormen een voedingsbodem voor hun danspraktijk, waardoor momenten van intense kracht ontstaan.


Farmer Train Swirl - Étude is een gevoelsmatig bewegingsonderzoek op het gebied van house dance. Cassiel Gaube stortte zich twee jaar lang op het inoefenen van deze energieke dansstijl, die ontstond in het clubcircuit van Chicago en New York. Sampling en transformatie vormen de essentie van deze stijl, die een synthese is van hiphop, salsa, rasta dance en tapdans. De bewegingen en ritmes vervlechten zich in deze solo in vloeiende constellaties, die het precieze jargon van house dance ontvouwen.
cc Sint-Niklaas - Stadsschouwburg
Paul Snoekstraat 1, 9100 Sint-Niklaas
zaterdag 24 april 2021om 20:00
Dance
€ 18.0 Basistarief: € 18,00; +65: € 17,00; -26: € 15,00; Abo 5+: € 15,00; Abo 10+: € 14,00; Vriendenpas: € 15,00
info@ccsint-niklaas.be
Fax: 03 778 33 66
cc sint-niklaas
Bestel tickets
Telefoon: 03 778 33 66