Colloquium “Dagboeken uit de Eerste Wereldoorlog als historische bron”

Gratis
Ludo Simons, emeritus hoogleraar KU Leuven en Universiteit Antwerpen: “Van het kasteel naar het front, het oorlogsdagboek van mijn vader Jozef Simons”. Piet Veldeman, directeur bij het War Heritage Institute Brussel: “De dagboeknotities van de Lokerse Clarissenzuster Louise de Bethune uit 1914 en 1917”. Marcel De Smedt, emeritus hoogleraar KU Leuven: “Het dagboek uit de Eerste Wereldoorlog van ... Uitgebreide informatie
Ludo Simons, emeritus hoogleraar KU Leuven en Universiteit Antwerpen: “Van het kasteel naar het front, het oorlogsdagboek van mijn vader Jozef Simons”.

Piet Veldeman, directeur bij het War Heritage Institute Brussel: “De dagboeknotities van de Lokerse Clarissenzuster Louise de Bethune uit 1914 en 1917”.

Marcel De Smedt, emeritus hoogleraar KU Leuven: “Het dagboek uit de Eerste Wereldoorlog van schrijver Stijn Streuvels”.

Piet Van Bouchaute, erearchivaris van de Stad Sint-Niklaas: “Het dagboek-in-briefvorm van de Sint-Niklase onderwijzer en brancardier Hilaire Verschelden”.

Panelgesprek met de sprekers o.l.v. Luc Devoldere, afgevaardigd bestuurder en hoofdredacteur Ons Erfdeel/De Lage Landen.

Door de Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas (KOKW) i.s.m. Erfgoedcel Waasland, SteM en de stad Sint-Niklaas.

Inschrijven via: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdQup_-vJQciLti6vrobc4uU7L41-uzDo4TFRJtlt-BRVHaGA/viewform

Bron: UiTinVlaanderen.be

De Salons
Stationsstraat 85, 9100 Sint-Niklaas
zaterdag 15 februari 2020 van 14:00 tot 17:00
gratis Basistarief: 0,00 €
info@kokw.be