De Salons TIJDELIJK GESLOTEN

Het monumentale herenhuis omvat verscheidene prachtig ingerichte salons met schilderijen. De collectie toont stijlmeubelen, siervoorwerpen en schilderijen uit de 16de tot de eerste helft van de 20ste eeuw. Er is werk te zien van onder meer De Braekeleer, Rops, Boulenger, Artan, Laermans en Evenepoel. Ook de Wase schilders zijn goed vertegenwoordigd. Gebouw: monumentaal neoclassicistisch ... Uitgebreide informatie
Het monumentale herenhuis omvat verscheidene prachtig ingerichte salons met schilderijen. De collectie toont stijlmeubelen, siervoorwerpen en schilderijen uit de 16de tot de eerste helft van de 20ste eeuw. Er is werk te zien van onder meer De Braekeleer, Rops, Boulenger, Artan, Laermans en Evenepoel. Ook de Wase schilders zijn goed vertegenwoordigd.

Gebouw: monumentaal neoclassicistisch herenhuis, in 1928-29 gebouwd voor textielfabrikant Edmond Meert. Prachtig en luxueus interieur met marmeren schouwen en vloeren, luchters, spiegels, textiele wandbekleding en parket.

Permanente tentoonstelling van een selectie uit het stedelijk kunstpatrimonium.
Het monumentale herenhuis omvat verscheidene prachtig ingerichte salons met schilderijen. Vooral de Belgische school uit de tweede helft van de 19de eeuw is goed vertegenwoordigd: Louis Artan, Hippolyte Boulenger, Henri De Braekeleer, Pericles Pantazis, Joseph Stevens, Jan Stobbaerts en Albert Verwee.
Van groot belang is de verzameling Henri Evenepoel (schilderijen en tekeningen) samengebracht in een apart salon. Werken van Guillaume Vogels en Ensor sluiten hierbij aan. In de traphal hangen werken van Eugène Laermans, Jean Laudy, Leo Engels en Alfons Proost.
Stijlmeubelen, zilver en porselein vullen het geheel aan.

Jaarlijks van 12 november tot 6 december worden de Salons omgevormd tot het huis van de Sint. Er zijn geen gewone rondleidingen mogelijk .
SteM Sint-Niklaas – afdeling De Salons
Stationsstraat 85, 9100 Sint-Niklaas
Do Van 13:30 tot 17:00 Vr Van 13:30 tot 17:00 Za Van 13:00 tot 17:00 Zo Van 11:00 tot 17:00
Schilderkunst
€ 2.0 Basistarief: 2,00 €; Jongeren tussen 12 en 18 jaar: 1 €: 1,00 €; Kinderen tot en met 12 jaar: 0,00 €; museumpassmusées: 0,00 €
Fax: 03 778 34 60