De visie van de kunstenaar. Leven en werk van Karel Mechiels

De Visie van de Kunstenaar “Mateloos de natuur bestuderen, tekenen tekenen tekenen naar de natuur.” Naast zijn lange loopbaan als directeur van de Stedelijke Academie van Sint-Niklaas, was Karel Mechiels ook een gepassioneerde pleitbezorger en promotor van artistiek talent, curator van talloze tentoonstellingen en mee verantwoordelijk voor de bloei van het Sint-Niklase kunstleven in de tweede ... Uitgebreide informatie
De Visie van de Kunstenaar

“Mateloos de natuur bestuderen, tekenen tekenen tekenen naar de natuur.”

Naast zijn lange loopbaan als directeur van de Stedelijke Academie van Sint-Niklaas, was Karel Mechiels ook een gepassioneerde pleitbezorger en promotor van artistiek talent, curator van talloze tentoonstellingen en mee verantwoordelijk voor de bloei van het Sint-Niklase kunstleven in de tweede helft van de 20ste eeuw.
Maar op de eerste plaats bleef hij toch een kunstenaar in het diepst van zijn wezen. De centrale filosofie van zijn kunst stelt: Werken naar het leven. Door een rijke variatie van technieken, onderwerpen en doorgedreven métier slaagde Mechiels erin om zijn innerlijke wereld vast te leggen op doek.

Maak kennis met het oeuvre van deze veelzijdige kunstenaar in een tentoonstelling waar zijn leven, visie en veelzijdigheid grondig belicht worden.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Stedelijke musea Sint-Niklaas - afdeling Salons
Stationsstraat 85, 9100 Sint-Niklaas
Van 25 augustus 2019 tot 27 oktober 2019 (do van 13:30 tot 17:00, vr van 13:30 tot 17:00, za van 13:00 tot 17:00, zo van 11:00 tot 17:00)
Meerdere kunstvormen
€ 2.0 Basistarief: 2,00 €; kortinghouders: 1,00 €; MuseumPASSmusées, lerarenkaart, kinderen tot en met 12 jaar: 0,00 €; museumpassmusées: 0,00 €