Een nette stad vroeger en nu

Gratis
Hoe geraakte men vroeger het huishoudelijk afval kwijt? Welke maatregelen nam het stadsbestuur in het verleden om straten en pleinen proper te houden? Wanneer verschenen de eerste glasbollen in het straatbeeld? En wie zijn de mensen die dagelijks instaan voor het onderhoud van het openbaar domein? Het stadsarchief presenteert een aantal mijlpalen uit de geschiedenis van de reinigingsdienst in ... Uitgebreide informatie
Hoe geraakte men vroeger het huishoudelijk afval kwijt? Welke maatregelen nam het stadsbestuur in het verleden om straten en pleinen proper te houden? Wanneer verschenen de eerste glasbollen in het straatbeeld? En wie zijn de mensen die dagelijks instaan voor het onderhoud van het openbaar domein?

Het stadsarchief presenteert een aantal mijlpalen uit de geschiedenis van de reinigingsdienst in een historisch overzicht. De tentoonstelling in het raam van de Week van het afvalteam is gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van de bibliotheek. De tentoonstelling wordt georganiseerd door het stadsarchief van Sint-Niklaas, in samenwerking met de stedelijke dienst Beheer Openbaar Domein en het team Openbare Reinheid en met MIWA.

#9100bib

Bron: UiTinVlaanderen.be

de Bib Sint-Niklaas
Hendrik Heymanplein 3, 9100 Sint-Niklaas
Van vr 19 november 2021 00:00 tot zo 12 december 2021 23:59
Erfgoed
gratis Basistarief: 0,00 €
archief@sint-niklaas.be
Fax: 03 778 33 80