Expo K1 - Tom Iriks

Gratis
De exporuimte K1 is een vitrine, gelegen in de Apostelstraat 18, Sint-Niklaas, net naast het WARP-huis. WARP stelt deze expositieruimte ter beschikking aan jonge beeldende kunstenaars, telkens voor een periode van ongeveer één maand. Elke maand wordt de fakkel doorgegeven aan de volgende kunstenaar. Vanaf vrijdag 8 maart kan je het werk van Tom Iriks bezichtigen. Tom Iriks ontwikkelde voor de ... Uitgebreide informatie
De exporuimte K1 is een vitrine, gelegen in de Apostelstraat 18, Sint-Niklaas, net naast het WARP-huis. WARP stelt deze expositieruimte ter beschikking aan jonge beeldende kunstenaars, telkens voor een periode van ongeveer één maand. Elke maand wordt de fakkel doorgegeven aan de volgende kunstenaar.

Vanaf vrijdag 8 maart kan je het werk van Tom Iriks bezichtigen.

Tom Iriks ontwikkelde voor de vitrine K1 een drieluik met prints van digitale fotocollages. Het geeft het verhaal weer van de oud-Griekse Aristoteles en Phyllis. Volgens de legende had Aristoteles zijn student Alexander de Grote aangemaand zich niet te verliezen in intieme zaken en in de plaats daarvan zich te concentreren op de filosofie. Dit tot grote ontsteltenis van Phyllis, de vrouw van Alexander de Grote. Bij wijze van wraak begon Phyllis te flirten met Aristoteles en slaagde ze erin om de filosoof op zijn knieën te brengen en hem te “berijden” als een paard.

De collages van Tom Iriks ontstaan vanuit foto's en prenten die hij vindt op het internet of zelf ontwikkelt. De beelden worden uiteengehaald, bewerkt, vervormd en opnieuw in elkaar gepuzzeld. Bijna altijd gaat het om portretten of menselijke figuren. Door vervorming van de normale lichaamsverhoudingen ontstaat er een sterk onbehagen wanneer je zijn collages waarneemt. De bizarre constructie van Aristoteles en Phyllis blijft gegarandeerd nog een tijdje op je netvlies gekleefd.

Opening op vrijdag 8 maart 2019
WARP, Apostelstraat 20 in Sint-Niklaas
Meer info via info@warp-art.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

WARP
Apostelstraat 20, 9100 Sint-Niklaas
Van vr 8 maart 2019 00:00 tot vr 29 maart 2019 23:59
gratis Basistarief: 0,00 €