Expo more=more

Met deze expo trekken we resoluut de kaart van de overdaad. Voor dit project sloegen we de handen in mekaar met cultuurcentrum Sint-Niklaas en daagden fotografen, filmmakers en mediakunstenaars uit om met dit thema aan de slag te gaan. In totaal stuurden 93 beeldmakers hun werk in. Na twee selectierondes, waarin de deelnemers hun werk zelf kwamen presenteren, selecteerde de jury uiteindelijk ... Uitgebreide informatie
Met deze expo trekken we resoluut de kaart van de overdaad. Voor dit project sloegen we de handen in mekaar met cultuurcentrum Sint-Niklaas en daagden fotografen, filmmakers en mediakunstenaars uit om met dit thema aan de slag te gaan. In totaal stuurden 93 beeldmakers hun werk in. Na twee selectierondes, waarin de deelnemers hun werk zelf kwamen presenteren, selecteerde de jury uiteindelijk 30 kunstenaars voor de expo. De jury bestond uit Athos Burez (fotograaf), Kim Claes, (CC Sint-Niklaas), Wouter Vanspringel (Centrum voor Beeldexpressie) en curator Tom Van Der Borght.

Van Der Borght, die in zijn eigen werk sowieso niet vies is van de nodige extravagantie, trok het concept ‘more = more’ helemaal door in de scenografie van de tentoonstelling. Werken worden daarin naast, door en op elkaar geplaatst, er wordt met kleuren en texturen gewerkt en details worden extreem opgeblazen tot wandvullende prints. Als geheel ontstaat er zo een nieuwe dialoog tussen de werken en komen er nieuwe betekenissen naar boven.
Curator Tom Van Der Borght over de tentoonstelling: “'more = more' gaat voor mij over gelaagdheid, het ontdekken van verborgen elementen, het verleggen van gangbare grenzen en normen. Het betekent misschien bovenal wel het vermengen, mixen, versmelten, doen clashen van onverwachte elementen, het proberen samen brengen van uitersten, het zoeken naar contrast, het vinden van harmonie in een veelheid en complexiteit van elementen. 'more = more' is je laten gaan, vanuit je buik, vanuit je hart.”

Met werk van Patrick Bardyn, Yasmina Besseghir, Maya Bogaert, Nel Bonte, Mira Borghs, Hendrik Braet, Katelijne De Brabandere, Emma De Meulenaer, Jan De Schutter, Elke Desutter, Mauricette Duverger, M.R. Ecke, Hilde Ghesquiere, Tom Iriks, Jeff Kerkhof, Farida Lemeatrag, Jasper Léonard, Philippe Michiels, Annie Postelmans, Jan Puttevils, David Somers, Nathalie Stroobant, Koenraad Van Daele, Geert Van der Linden, Phaedra Van Genabet, Ilja Vandenbroucke, Stephanie Vandeput, Timo Vergauwen, Bruno Vermeersch en Piet Vranckx.

De expo opent op donderdag 1 maart om 20 u., samen met de lancering van BREEDBEELD, een nieuw steunpunt voor iedereen die in Vlaanderen in zijn vrije tijd bezig is met fotografie, film of mediakunst. Meer info vanaf 1 maart op www.breedbeeld.org.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Tentoonstellingszaal Zwijgershoek
Zwijgershoek 14, 9100 Sint-Niklaas
Van 2 maart 2018 tot 8 april 2018 (di van 14:00 tot 17:00, wo van 14:00 tot 17:00, do van 14:00 tot 17:00, vr van 14:00 tot 17:00, za van 14:00 tot 17:00, zo van 11:00 tot 17:00)
€ 3.0 Basistarief: 3,00 €; Kortingstarief kansenpas, lerarenkaart, groep vanaf 15 personen: 2,50 €; scholen van Sint-Niklaas en kinderen t.e.m. 12 jaar: 0,00 €