Filip De Maen // Eygalerij

Gratis
Abstracte werken tijdens mei en juni. Op het vlak van kunsten is Filip creatief als sculptuurmaker, tekenaar, kunstschilder, muzikant en fotograaf. Voor deze Eygalerij heeft hij gekozen om enkel abstracte schilderijen te tonen. Die werken heeft hij gecreëerd door acrylverfkleuren te drukken en te schilderen met gepolierde granieten tegels. Door het in dikke lagen aanbrengen van de kleuren op ... Uitgebreide informatie
Abstracte werken tijdens mei en juni.

Op het vlak van kunsten is Filip creatief als sculptuurmaker, tekenaar, kunstschilder, muzikant en fotograaf. Voor deze Eygalerij heeft hij gekozen om enkel abstracte schilderijen te tonen.

Die werken heeft hij gecreëerd door acrylverfkleuren te drukken en te schilderen met gepolierde granieten tegels. Door het in dikke lagen aanbrengen van de kleuren op de tegels, en die dan op het doek te drukken, te bewegen of weg te schrapen, bepaalt hij de vormen. Met als gevolg een sterk kleuren- en licht/schaduw-spel in de diepte.

Kleur is de essentie in zijn werken. Hoewel het soms zo lijkt, gebruikt hij nooit zwart. Wel een kleur die zwart benadert, waardoor het licht er nog op kan inwerken. Met het resultaat geeft hij de fantasie van de toeschouwer vrij spel, zodat die een eigen interpretatie kan geven. De persoon wordt zo met zichzelf geconfronteerd.

Naast abstracte werken maakt hij realistische portretten en schildert zijn interpretaties van foto's. Welke vaak ook abstract kunnen zijn. Als autodidact heeft hij in al zijn kunstdisciplines een uiterst persoonlijke techniek ontwikkeld.

Op https://www.facebook.com/people/Filip-De-Maen/100014248933741 alvast enkele werken.


Als je graag op je gemak de tentoonstelling wil bezichtigen, kan je altijd een afspraak maken: bel naar 03 772 11 93 of mail. De werken zijn vanzelfsprekend ook te bekijken voor bezoekers van een concert of ander evenement.

Bron: UiTinVlaanderen.be

't Ey
Koutermolenstraat 6 B, 9111 Belsele
Van di 1 mei 2018 00:00 tot za 30 juni 2018 23:59
Schilderkunst
gratis Basistarief: 0,00 €
info@tey.be
Fax: 03 772 11 93
Muziekclub 't Ey