Gonzo

tekst en regie: Stef Lernous, geïnspireerd door leven en werk van Hunter S. Thompson / spel: Steve Geerts, Kirsten Pieters, Anneke Sluiters, Chiel van Berkel, Tine Van den Wyngaert / in samenwerking met: NONA / met de steun van: de Vlaamse overheid Abattoir Fermé graaft in Gonzo naar de even hilarische als ontluisterende geschiedenis van het moderne westen. Die hallucinatie begint in de ... Uitgebreide informatie
tekst en regie: Stef Lernous, geïnspireerd door leven en werk van Hunter S. Thompson / spel: Steve Geerts, Kirsten Pieters, Anneke Sluiters, Chiel van Berkel, Tine Van den Wyngaert / in samenwerking met: NONA / met de steun van: de Vlaamse overheid

Abattoir Fermé graaft in Gonzo naar de even hilarische als ontluisterende geschiedenis van het moderne westen. Die hallucinatie begint in de fifties en eindigt in een berghut in 2005, waar Thompson zich een kogel door het hoofd jaagt en zijn as door een kanon de lucht laat inschieten.


De term ‘Gonzo’ verwijst naar een vorm van subjectieve journalistiek waarin verslaggever en onderwerp lijken samen te vallen. De stijl werd gepionierd door Hunter S. Thompson (1937-2005), excentriekeling, activist, wapengek, schrijver voor o.a. Rolling Stone-magazine én icoon van de counterculture.


Thompson’s leven en werk zijn een Gesamtkunstwerk waarin journalistiek, fictie, kunst en drugs naadloos in elkaar overlopen. Zijn bekendste werk is Fear and Loathing in Las Vegas waarin hij rondreist door een koortsig en turbulent Amerika van pretparken, raciale spanningen, paranoia en losgeslagen consumentisme.


 
cc Sint-Niklaas - Stadsschouwburg
Paul Snoekstraat 1, 9100 Sint-Niklaas
donderdag 24 januari 2019om 20:00
Tekst en muziektheater
€ 15.0 Standaardtarief: € 15,00; +65: € 14,00; -26: € 12,00; Abo 5 extra: € 12,00; Abo 10 extra: € 11,00
info@ccsint-niklaas.be
Fax: 03 778 33 66
cc sint-niklaas
Bestel tickets
Telefoon: 03 778 33 66