info.waasland

Gratis
In het interactieve bezoekerscentrum info.waasland, ondergebracht in de historische monumenten Cipierage en Parochiehuis, vind je alle info die je nodig hebt voor een boeiend bezoek aan het Waasland. Kijk Mercator in de ogen, snuister in de zak van Sinterklaas, verken de Stekense bossen,…Reynaert De Vos toont je in de film VossenStreken de allermooiste plekjes! Uitgebreide informatie
Welkom in Reynaerts vossenhol:
In info.waasland, op de Grote Markt in Sint-Niklaas, verwelkomen de personages uit het Reynaertverhaal je aan de ingang. Op de top van de indrukwekkende totem balanceert koning Nobel, de handen uitgestrekt naar de schat die binnen zijn bereik lijkt te komen. Bruun, Isegrim, Tibeert, Canteclaer en Grimbeert doen er alles aan om koning Nobel hogerop te helpen. Maar, zoals altijd, is het Reynaert die de touwtjes stevig in handen houdt en de schat uit de handen van Nobel houdt.
Om alle kleurrijke en schitterend vormgegeven details te kunnen bekijken, kan je niet anders dan de trap opwandelen die rond de totem omhoog draait. Boven ben je op gelijke hoogte met koning Nobel en wandel je de filmzaal in. In een 12' durende film neemt Reynaert de gedaante van een echte vos aan die listig uit handen van twee gekke wetenschappers probeert te blijven. Daarbij neemt hij je mee op zijn tocht door het Waasland.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toerisme Waasland
Grote Markt 45, 9100 Sint-Niklaas
ma, di, woe, do, vrij van 08:00 tot 17:00 (niet op zo, za)
Erfgoed
gratis
toerisme.waasland@oost-vlaanderen.be
Telefoon: +32 3 7609262
Toerisme Waasland