Jan Meganck: Levenspatronen // Eygalerij november en december

Gratis
Een bijzondere thematentoonstelling van een bijzonder man uit het buurdorp Sinaai. Laat je verrassen door een verzameling van 100 digitale prenten gemaakt door Jan Meganck: Levenspatronen. Als totaalproject gerealiseerd voor een bijzondere gelegenheid. Inspiratiebron voor deze prenten zijn de kleermakerspatroontekeningen van de hand van zijn overleden vader Werner Meganck, een ... Uitgebreide informatie
Een bijzondere thematentoonstelling van een bijzonder man uit het buurdorp Sinaai. Laat je verrassen door een verzameling van 100 digitale prenten gemaakt door Jan Meganck: Levenspatronen.

Als totaalproject gerealiseerd voor een bijzondere gelegenheid.
Inspiratiebron voor deze prenten zijn de kleermakerspatroontekeningen van de hand van zijn overleden vader Werner Meganck, een meester-kleermaker.
De prenten werden gemaakt speciaal voor het jaar 2016, 100 jaar na de geboorte van Werner Meganck.

Waar de oorspronkelijke patroontekeningen nog manueel met potlood, pen en inkt en tekenlatten werden geconstrueerd als hulpmiddel voor het vervaardigen van kledingstukken zijn deze prenten digitaal gemaakt en uitgeprint, maar hebben zij geen functionele waarde. Het spel met kleuren en lijnen is louter een spielerei.
In elke tekening is ook telkens een naam verwerkt, verwijzend naar familieleden, vrienden of bijzondere klanten van zijn vader.

Jan Meganck is een grafisch kunstenaar die een loopbaan achter de rug heeft als grafisch ontwerper.
Logo’s, en publicitair drukwerk zoals affiches en folders en huisstijlen waren zijn dagelijkse zorgen. Naast het toegepaste werk of de door klanten gevraagde opdrachten heeft hij steeds vrij grafisch werk gemaakt en tentoongesteld.
Als lid van de Sint-Niklase kunstkring Lucasgezellen was hij present op de jaarlijkse tentoonstelling , en als stichter-organisator van Kunst uit Sinaai, is ook daar steeds werk van hem te zien.

Etsen en tekeningen met de traditionele tekentechnieken werden stilaan vervangen door digitale technieken die hij voor zijn dagelijkse werk nodig had. Maar altijd blijft het een zoeken naar de juiste verhoudingen, kleuren en lijnen, iets waar hij als grafisch ontwerper niet aan ontkomen kan. De letter zowel in vorm als betekenis heeft in zijn werk een zeer belangrijke plaats.
Ook maakt hij installaties met eenvoudige toevallige materialen rond bepaalde thema's zoals natuur en omgeving.

Hij stelt tentoon tijdens november en december.

Wil je graag op je gemak de tentoonstelling bezichtigen, maak dan een afspraak via telefoon of mail. De werken zijn vanzelfsprekend ook te bekijken voor bezoekers van een concert of ander evenement.

Bron: UiTinVlaanderen.be

't Ey
Koutermolenstraat 6 B, 9111 Belsele
Grafiek
gratis Basistarief: 0,00 €
info@tey.be
Fax: 03 772 11 93
Muziekclub 't Ey