Jozef De Beule - een creatieve duizendpoot

Een serie linoprenten en exlibrissen van Jozef De Beule (1910-2000) in de collecties van het Internationaal Exlibriscentrum trok de aandacht door de kwaliteit ervan. Na enig speurwerk viel de veelzijdige creativiteit van deze man en zijn nauwe verbondenheid met Sint-Niklaas op. Zijn carrière als schouwburgdirecteur combineerde hij met lesgeven aan de technische school. Ondertussen ontwierp hij ... Uitgebreide informatie
Een serie linoprenten en exlibrissen van Jozef De Beule (1910-2000) in de collecties van het Internationaal Exlibriscentrum trok de aandacht door de kwaliteit ervan. Na enig speurwerk viel de veelzijdige creativiteit van deze man en zijn nauwe verbondenheid met Sint-Niklaas op. Zijn carrière als schouwburgdirecteur combineerde hij met lesgeven aan de technische school. Ondertussen ontwierp hij regelmatig decors voor de toneelstukken en stond soms zelf mee op het toneel. Hij was ook betrokken bij de ontwerpen voor praalwagens en de affiches voor de bloemenstoeten; zijn kleurige tekeningen en aquarellen verluchtten geregeld de bladzijden van het Gulden Boek van de Stad Sint-Niklaas.
De mooie grafiek in het bezit van het museum en het Exlibriscentrum, de kleurige decor- en interieurontwerpen uit Bibliotheca Wasiana, het schitterende Gulden Boek uit het Stadsarchief en de interessante ontdekkingen uit het bezit van zijn nazaten plaatsen deze kunstzinnige Sint-Niklazenaar tijdens deze tentoonstelling volledig in de schijnwerpers. Een plaats die Jozef De Beule verdient!

Agenda:

Museumrondleiding
23-09 om 14.30 uur
Bijdrage: toegangstarief
Reserveren verplicht vóór 19 september
Na de rondleiding is er koffie met taart van onze sponsors Patisserie Jan Reed en Delicatessen Van Poeck.
I.s.m. Stadsarchief

Bron: UiTinVlaanderen.be

Stedelijke musea Sint-Niklaas - afdeling Internationaal Exlibriscentrum
Zwijgershoek 14, 9100 Sint-Niklaas
Van vr 31 augustus 2018 00:00 tot zo 16 december 2018 23:59
Grafiek
€ 5.0 Basistarief: 5,00 €; kortinghouders: 2,50 €
stedelijkemusea@sint-niklaas.be
Fax: 037783450