Leer programmeren met de Makey Makey uitvinderskit.

Tijdens deze cursus werken we met de Makey Makey. De Makey Makey is een uitvinderskit voor in de 21e eeuw! Je verandert er alledaagse dingen mee in 'Touchpads' en gebruikt ze om je computer aan te sturen! Hiermee gaan we aan de slag om allerlei leuke dingen te maken: een banaanpiano, een mega grote gamecontroler of gewoon iets totaal nieuws. Uitgebreide informatie
Tijdens deze cursus werken we met de Makey Makey. De Makey Makey is een uitvinderskit voor in de 21e eeuw! Je verandert er alledaagse dingen mee in 'Touchpads' en gebruikt ze om je computer aan te sturen! Hiermee gaan we aan de slag om allerlei leuke dingen te maken: een banaanpiano, een mega grote gamecontroler of gewoon iets totaal nieuws. Want tijdens deze cursus weten wij als begeleiders wel waar we beginnen (met een computer, een Makey Makey en wat fruit) maar totaal niet waar jullie zullen uitkomen.
Terwijl je je amuseert en de leukste dingen uitvindt leer je ondertussen ook de beginselen van programmeren en prototyping.

De cursus begint met een aantal uitdagingen die je in groepjes van twee aangaat. Je leert zo eerst het werkingsprincipe van Makey Makey kennen en daarna hoe je een programma schrijft dat je kan bedienen met de Makey Makey. Daarna volgt de leuktste uitdaging: je eigen uitvinding bedenken, bouwen en programmeren.

De workshop is voor jongeren van 10 tot en met 14 jaar.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Broederschool
Nieuwstraat 75/91, 9100 Sint-Niklaas
Van 20 september 2017 tot 29 november 2018 (wo van 13:30 tot 15:00,
Computer en techniek
€ 100.0 Basistarief: € 100.00; Sociaal: € 20
geckoLab vzw