Leeslamp | Els Snick over Radetzkymars | Online

Gratis
Leesgroep de Leeslamp gaat digitaal en nodigt literair vertaalster en voorzitster van het Joseph Roth-genootschap Els Snick uit voor een lezing en nabespreking over het werk van de Joods- Oostenrijkse schrijver en journalist. Vanuit haar grote passie voor de auteur gaat zij dieper in op de stilistische kracht, de vlijmscherpe analyse en kritische geest in zijn oeuvre. Het verband tussen zijn ... Uitgebreide informatie
Leesgroep de Leeslamp gaat digitaal en nodigt literair vertaalster en voorzitster van het Joseph Roth-genootschap Els Snick uit voor een lezing en nabespreking over het werk van de Joods- Oostenrijkse schrijver en journalist. Vanuit haar grote passie voor de auteur gaat zij dieper in op de stilistische kracht, de vlijmscherpe analyse en kritische geest in zijn oeuvre. Het verband tussen zijn biografie, zijn journalistieke werk en zijn romans vormt meestal de rode draad van haar lezingen. In 2020 verscheen van haar hand een nieuwe vertaling van Roths Radetzkymars (1932). Voldoende stof voor een boeiende literatuurrijke avond! Het boek vooraf lezen hoeft niet maar vormt een meerwaarde.
Deze lezing gaat online door via het platform Zoom. Een camera en microfoon zijn niet onmisbaar. Een stabiele internetverbinding en pc, laptop of tablet wel.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Online event
Online event, 9100 Sint-Niklaas
woensdag 20 januari 2021 van 20:00 tot 22:00
gratis Basistarief: 0,00 €
bibpubliekswerking@sint-niklaas.be
Fax: 03 778 34 00
de Bib Sint-Niklaas