Leo Wijnkamp & Kees van der Poel // concert en cd-voorstelling

Leo, geboren in 1951 te Amsterdam, pakte op 10-jarige leeftijd de gitaar beet. Na wat 'white blues', leerde hij Chicago Blues en Robert Johnson op gehoor, zoals toen gebruikelijk met de grammofoonnaald op en neer in de groeven van vinylplaten. Hij arrangeerde al vakkundig blues- en piano-ragtime-stukken als een autodidact voordat hij zijn studie klassieke gitaar begon aan het Utrechts ... Uitgebreide informatie
Leo, geboren in 1951 te Amsterdam, pakte op 10-jarige leeftijd de gitaar beet. Na wat 'white blues', leerde hij Chicago Blues en Robert Johnson op gehoor, zoals toen gebruikelijk met de grammofoonnaald op en neer in de groeven van vinylplaten. Hij arrangeerde al vakkundig blues- en piano-ragtime-stukken als een autodidact voordat hij zijn studie klassieke gitaar begon aan het Utrechts Conservatorium. in 1975 kwam zijn eerste soloplaat uit, "Rags to Riches". Waar Kees op de eerste track meespeelde.

Kees van der Poel (gitarist/oprichter van folkgroep Wolverlei) en Leo zijn oude vrienden van het Utrechts Folk Centrum uit de jaren 70. Na meer dan 40 jaar ontmoetten ze elkaar opnieuw en begonnen duetten te spelen, en swingt het als vanouds!

Allebei zijn ze fenomenale fingerstyle gitaristen en amuseren hun publiek niet alleen met muziek, maar ook met verhalen, nonchalance en humor.

Deze avond stellen ze de nieuwe cd "The Incredible Leo Wijnkamp" voor aan onze bezoekers.


Inkom leden € 7 / niet-leden € 10
Graag reserveren via de link hieronder of de reserveerknop op onze website www.tey.be/programma

vrijdag 14 september - 21u
Deuren open om 20u

Bron: UiTinVlaanderen.be

't Ey
Koutermolenstraat 6 B, 9111 Belsele
vrijdag 14 september 2018 van 21:00 tot 23:00
Folk en wereldmuziek
€ 10.0 Basistarief: 10,00 €; Lid van Muziekclub 't Ey: 7,00 €
info@tey.be
Fax: 03 772 11 93
Muziekclub 't Ey
www.tey.be