Lezing | Straffe madammen

Gratis
Alle goede dingen bestaan uit drie. Om deze wijsheid opnieuw kracht bij te zetten, nodigt de Bib Sint-Niklaas drie Wase straffe madammen uit die hun strepen hebben verdiend én nog steeds verdienen in de strijd voor (gelijke) (vrouwen)rechten. Een strijd op het lokale, nationale en internationale politieke toneel. De namen van onze straffe madammen zullen je bekend in de oren klinken: Miet ... Uitgebreide informatie
Alle goede dingen bestaan uit drie. Om deze wijsheid opnieuw kracht bij te zetten, nodigt de Bib Sint-Niklaas drie Wase straffe madammen uit die hun strepen hebben verdiend én nog steeds verdienen in de strijd voor (gelijke) (vrouwen)rechten. Een strijd op het lokale, nationale en internationale politieke toneel.
De namen van onze straffe madammen zullen je bekend in de oren klinken: Miet Smet, Nelly Maes en Magda de Meyer. Deze geboren vertelsters nemen je mee op een reis in de geschiedenis van de jaren zeventig van de vorige eeuw tot nu. Heel veel boeiende verhalen, verrassende anekdotes over hun strijd, hun overwinningen, maar ook hun teleurstellingen. Hun niet aflatende strijd voor meer rechtvaardigheid.
Ciska Hoet, directeur van RoSa vzw (kenniscentrum voor gender en feminisme) modereert het gesprek. I.s.m. Bibliotheca Wasiana.

Mannen welkom.

Initiatief naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag 2019

Bron: UiTinVlaanderen.be

de Bib Sint-Niklaas
Hendrik Heymanplein 3, 9100 Sint-Niklaas
woensdag 20 maart 2019 van 20:00 tot 22:00
gratis Basistarief: 0,00 €
bibpubliekswerking@sint-niklaas.be
Fax: 03 778 34 00
de Bib Sint-Niklaas
bibpubliekswerking@sint-niklaas.be
Telefoon: 03 778 34 00