LOD/Marlies Tack/Jakob Ampe/Kristien De Proost - Zoutmijnen en zenuwlijders

Dat is nogal n’n hof, jong! Uwen hof, dat is uw leven zeker. Meneer Dokteur! 6 maart 1945 8.00 groot-alarm. Er komen geweldig veel vliegers over. Im bed bleiben! Sie hören mich? Im bed bleiben! Tien classeurs, honderden pagina’s. Een letterzetter houdt zijn leven krampachtig bij door te schrijven en te herschrijven. Zijn kleindochter reist zijn schrijfsels achterna, samen met haar vader. ... Uitgebreide informatie
Dat is nogal n’n hof, jong!

Uwen hof, dat is uw leven zeker.

Meneer Dokteur!

6 maart 1945

8.00 groot-alarm.

Er komen geweldig veel vliegers over.

Im bed bleiben!

Sie hören mich? Im bed bleiben!


Tien classeurs, honderden pagina’s. Een letterzetter houdt zijn leven krampachtig bij door te schrijven en te herschrijven. Zijn kleindochter reist zijn schrijfsels achterna, samen met haar vader. Met de fiets en de trein door Duitse velden op zoek naar het verleden. Een confrontatie. Een hoop vragen. Laat je het verleden rusten? Of ga je ermee aan de slag?


Zoutmijnen en zenuwlijders is een muzikale trein van stemmen, gedachten en verhalen, geschreven en geregisseerd door Marlies Tack. De zang- en tekstpartituur zijn als een reis naar de waarheid in deze familiegeschiedenis van een grootvader, vader en (klein)dochter.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Stadsschouwburg
Paul Snoekstraat 1, 9100 Sint-Niklaas
woensdag 20 januari 2021 van 20:00 tot 21:00
Tekst en muziektheater
CC Sint-Niklaas