Mikado Remix - Louis Vanhaverbeke / CAMPO

In 'Mikado Remix' onderzoekt Louis Vanhaverbeke de grenzen van de normaliteit. Die zijn even figuurlijk als letterlijk te nemen. Slammend, scattend en rhymend poogt hij zijn plek in de wereld te bevragen en dat doet hij al bricolerend met curverboxen, Herashekkens en een plonkast. Een van de meest gegoogelde vragen is How to be normal? We willen allemaal zo normaal mogelijk zijn, maar hoe ... Uitgebreide informatie
In 'Mikado Remix' onderzoekt Louis Vanhaverbeke de grenzen van de normaliteit. Die zijn even figuurlijk als letterlijk te nemen. Slammend, scattend en rhymend poogt hij zijn plek in de wereld te bevragen en dat doet hij al bricolerend met curverboxen, Herashekkens en een plonkast.

Een van de meest gegoogelde vragen is How to be normal? We willen allemaal zo normaal mogelijk zijn, maar hoe definieer je dat? Psychologische handboeken brengen de afwijkingen in kaart, maar over de norm blijven ze vaag.

Vaak heeft onze drang om normaal te zijn niets te maken met wat zich echt aan onze binnenkant afspeelt, maar met ons verlangen naar sociale inclusie. We willen erbij horen, deel uitmaken van het geheel, geaccepteerd worden. Genormeerd worden geeft ons rust, laat ons in de pas lopen.

In zijn nieuwe voorstelling onderzoekt Louis Vanhaverbeke de grenzen van de normaliteit. Die zijn even figuurlijk als letterlijk. We bouwen isoleercellen, gevangenissen en scholen om het normale te begrenzen en onszelf van de ander te kunnen onderscheiden. Maar wat scheidt de veilige ruimte van de potentieel gevaarlijke ruimte? Wie bepaalt wat binnen of buiten de muren thuis hoort?

Vanhaverbeke - bricoleur bij uitstek - stouwt de scène dit keer vol met Herashekkens, opslagdozen en een plonkast. Hij bouwt, boort en stapelt, terwijl hij muzikaal probeert uit te kienen wat hem dwars zit. Aan de hand van zijn DIY-constructies verruimtelijkt hij zijn binnenwereld, opent hij deuren waar er voorheen alleen grenzen waren, vensters waar je tot voor kort alleen spiegels zag.
cc Sint-Niklaas - Stadsschouwburg
Paul Snoekstraat 1, 9100 Sint-Niklaas
dinsdag 25 september 2018om 20:00
Installatiekunst
€ 14.0 Standaardtarief: 14.00 €; +65: 13.00 €; -26: 12.00 €; Abo 5 extra: 12.00 €; Abo 10 extra: 11.00 €; -21: 9.00 €
info@ccsint-niklaas.be
Fax: 03 778 33 66
cc sint-niklaas
Bestel tickets
Telefoon: 03 778 33 66