Miriam Van Cleemput // Eygalerij november en december

Gratis
Miriam Van Cleemput uit Belsele studeerde monumentale kunsten aan het Sint-Lucasinstituut te Gent. De plaatjes krijgen eerst vorm in haar hoofd, waarna het meestal avontuurlijke verhaal op doek belandt in haar typerend coloriet. Haar innerlijke beeldenstroom moet gevisualiseerd worden... In de eigenzinnige schilderijen zijn water, flora, fauna en utopische vrede steeds terugkomende thema's. De ... Uitgebreide informatie
Miriam Van Cleemput uit Belsele studeerde monumentale kunsten aan het Sint-Lucasinstituut te Gent. De plaatjes krijgen eerst vorm in haar hoofd, waarna het meestal avontuurlijke verhaal op doek belandt in haar typerend coloriet. Haar innerlijke beeldenstroom moet gevisualiseerd worden...

In de eigenzinnige schilderijen zijn water, flora, fauna en utopische vrede steeds terugkomende thema's. De natuur laat zich niet zomaar vernietigen door de maatschappij en neemt dan ook regelmatig wraak.

Op het doek wisselen pasteuze en waterachtige schilderspartijen elkaar af.
Blauw is een veel terugkomende kleur, het heldere cyaan, het bijna zwembadblauw. Haar bijna tropische jungle tuin is een blijvende en groene inspiratiebron.

Qua stijl leunt haar werk aan bij de Leipzig school, waarvan o.a. Tilo Baumgärtel een vertegenwoordiger is.

Ze stelt tentoon tijdens november en december.

Als je graag op je gemak de tentoonstelling wil bezichtigen, maak een afspraak via telefoon of mail. De werken zijn vanzelfsprekend ook te bekijken voor bezoekers van een concert of ander evenement.

Bron: UiTinVlaanderen.be

't Ey
Koutermolenstraat 6 B, 9111 Belsele
Van di 6 november 2018 00:00 tot ma 31 december 2018 23:59
Schilderkunst
gratis Basistarief: 0,00 €
info@tey.be
Fax: 03 772 11 93
Muziekclub 't Ey