Mountains of Virtuosity and Deception

Gratis
Uit de eerder dit jaar georganiseerde portfoliodag werden kunstenaars Evelien Hiele, Frances Joossens en Vicky Lema bekroond met de Prijs Jan Van Rijswijck-centrum. Het Burgemeester Jan Van Rijswijck-centrum is reeds lang een partner van WARP en vanuit hun sociale missie ondersteunen ze dus ook opkomend artistiek talent. Door deze generositeit kon WARP in het verleden kunstresidenties en ... Uitgebreide informatie
Uit de eerder dit jaar georganiseerde portfoliodag werden kunstenaars Evelien Hiele, Frances Joossens en Vicky Lema bekroond met de Prijs Jan Van Rijswijck-centrum. Het Burgemeester Jan Van Rijswijck-centrum is reeds lang een partner van WARP en vanuit hun sociale missie ondersteunen ze dus ook opkomend artistiek talent. Door deze generositeit kon WARP in het verleden kunstresidenties en toonmomenten voor kunstenaars organiseren in Dublin, Eindhoven, Ljubljana, Londen en Wenen.

Verder bouwend op de input en feedback van de portfoliodialogen presenteren Evelien, Frances en Vicky nieuw werk en wagen ze zich in onze exporuimten voor het eerst zelfs aan een muurschildering. Vertrekkend vanuit de schilderkunst ontvouwen ze de virtuoze mogelijkheden van dit medium tot het uiterste. Via fragmentatie, collagetechnieken en clustering doorprikken ze bovendien de schone schijn en ontrafelen het decor van het bestaan. Hoewel dat tot bevreemding of fricties leidt, blijven droomwerelden bestaan, al krijgen ze door die wrijving een ander soort van glans.

Elk weekend is er minstens één van de kunstenaars aanwezig. Net als de coördinator van deze tentoonstelling, Ilka De Wilde, kijken ze uit naar de dialoog met het publiek.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Kunstenplatform WARP
Apostelstraat 20, 9100 Sint-Niklaas
Van 30 oktober 2021 tot 28 november 2021 (vr van 13:00 tot 17:00, za van 13:00 tot 17:00, zo van 13:00 tot 17:00)
Meerdere kunstvormen
gratis Basistarief: 0,00 €