Moving Ballads - Femke Gyselinck

In Moving Ballads gaat danseres en choreografe Femke Gyselinck op zoek naar ongehoorde verhoudingen tussen popmuziek en hedendaagse dans, lyrics en lyriek, uitbeelding en verbeelding, choreografie en improvisatie. De voorstelling neemt het woord ballad letterlijk: een gedanst lied. De lier wordt vervangen door synthesizers, bespeeld door drie danseressen en pianist-componist Hendrik Lasure. ... Uitgebreide informatie
In Moving Ballads gaat danseres en choreografe Femke Gyselinck op zoek naar ongehoorde verhoudingen tussen popmuziek en hedendaagse dans, lyrics en lyriek, uitbeelding en verbeelding, choreografie en improvisatie. De voorstelling neemt het woord ballad letterlijk: een gedanst lied. De lier wordt vervangen door synthesizers, bespeeld door drie danseressen en pianist-componist Hendrik Lasure. Hij componeerde een ballad die muzikaal en tekstueel het grillige en rijke oeuvre van Joni Mitchell omspeelt. Van dat ene nummer brengen de vier performers een reeks variaties: van strikt muzikaal tot in stilte gedanst.


Dat principe van variatie nodigt je uit om lijnen tussen muziek, woorden en bewegingen en verschuivingen in betekenis(geving) te detecteren om zo de lijven te ‘lezen’ als betekenisdragers. Moving Ballads zoekt naar het niemandsland waar een fysieke vorm van retoriek gestalte krijgt om die vervolgens uit het verband te dansen.
cc Sint-Niklaas - Stadsschouwburg
Paul Snoekstraat 1, 9100 Sint-Niklaas
zaterdag 8 mei 2021om 20:00
Dance
€ 17.0 Basistarief: € 17,00; +65: € 16,00; -26: € 14,00; Abo 5+: € 14,00; Abo 10+: € 13,00; Vriendenpas: € 14,00
info@ccsint-niklaas.be
Fax: 03 778 33 66
cc sint-niklaas
Bestel tickets
Telefoon: 03 778 33 66