MYANMAR OVER ONBETREDEN PADEN Reisreportage door Jos Odeurs

Langs onbetreden paden, op de meest ontoegankelijke en afgelegen plaatsen, gaat u in deze documentaire actief mee op zoek naar ongerepte dorpjes van de kleurrijke etnische bevolkingen. We trekken o.a. naar regio en dorpjes die pas in 2018 toegankelijk werden voor toeristen. Het ‘Gouden land’ Myanmar, is één van de meest betoverende landen van Azië met een rijk cultureel heden en verleden. U ... Uitgebreide informatie
Langs onbetreden paden, op de meest ontoegankelijke en afgelegen plaatsen, gaat u in deze documentaire actief mee op zoek naar ongerepte dorpjes van de kleurrijke etnische bevolkingen. We trekken o.a. naar regio en dorpjes die pas in 2018 toegankelijk werden voor toeristen.
Het ‘Gouden land’ Myanmar, is één van de meest betoverende landen van Azië met een rijk cultureel heden en verleden.
U wordt ondergedompeld in een wonderbaarlijke wereld van alledaagse tafereeltjes, feesten, religieuze tradities en warme mystiek.
Naast de klassieke bezienswaardigheden die druk door toeristen bezocht worden trekken we deze keer kriskras door het land op ontdekkingstocht naar verborgen en verdwenen culturen.
Tegen alle negatieve reisadviezen in gaan we met u op stap naar de zelden bezochte Rakhine-staat (Arakan) in het westen aan de Golf van Bengalen, met de prachtige site van Mrauk-U. Recent kwam deze deelstaat nog zeer negatief in het nieuws door de genocide tegen het Rohingya volk en het platbranden van hun dorpen.
Met kleine bootjes over rivieren en langs indrukwekkende landschappen varen we naar de grens met de Chin-staat en de afgelegen dorpjes waar de spinnenwebachtig-getatoeëerde Chin-vrouwen wonen.
In het oosten, dicht bij de grens met China en Laos maken we trektochten naar tal van nog te ontdekken, minderheden waar de sjamaan nog steeds de dokter van dienst is.
We nemen deel aan activiteiten in boeddhistische kloosters, inwijdingen en processies, maken een ballontocht over de tempelcomplexen van Bagan, flaneren door authentieke markten en laten u bekoren door flora en fauna in de overweldigende landschappen. En zoveel meer ….

Bron: UiTinVlaanderen.be

Stedelijke Openbare Bibliotheek
Heymanplein 3, 9100 Sint-Niklaas
donderdag 30 januari 2020 van 14:30 tot 17:00
Samenleving
€ 6.0 Basistarief: 6,00 €; leden vtbKultuur en VAB: 5,00 €
Fax: 0478281476
vtbKultuur