Nathan, Tcha & Vilmos // concert

Dit nieuw trio heeft een breed repertoire: oude manoucheliederen, eigens nummers van Nathan & Tcha, iets Roemeens, iets Grieks, een oude onbekende standard, interpretaties van Django Reinhardt enz… Nathan Daems is een Belgisch multi-instrumentalist die onder meer saxofoon, fluit en ney, washint en kaval speelt. Hij begon zijn carrière als bandlid van onder meer Antwerp Gipsy-Ska Orkestra, ... Uitgebreide informatie
Dit nieuw trio heeft een breed repertoire: oude manoucheliederen, eigens nummers van Nathan & Tcha, iets Roemeens, iets Grieks, een oude onbekende standard, interpretaties van Django Reinhardt enz…

Nathan Daems is een Belgisch multi-instrumentalist die onder meer saxofoon, fluit en ney, washint en kaval speelt. Hij begon zijn carrière als bandlid van onder meer Antwerp Gipsy-Ska Orkestra, Orchestre International du Vetex, Bazaar d’Orient, Mafiasko Taxi, Va Fan Fahre en Maguaré. In 2010 won hij met het Nathan Daems Quintet' de Jong Jazztalent-wedstrijd van het Gent Jazz festival. In het trio dat deze avond concerteert speelt hij op de tenorsax en Turkse kaval.

Gitarist en zanger Tcha Limberger is de zoon van gitarist Vivi Limberger (Waso Quartet) en kleinzoon van violist Piotto Limberger, beiden gekende figuren in de gypsy jazz. De muziek, die hij meesterlijk en genadevol bespeelt, ligt hem nauw aan het hart. Tcha legt zich niet enkel toe op manouche jazz, maar heeft ondertussen al een hoop andere muziekstijlen in de vingers, getuige het groot aantal projecten waaraan hij tot nu toe meewerkte. Met Tcha (ondertussen wereldvermaard onder de kenners van zowat elke balkanstijl & gipsy jazz) is het altijd puur magie.

Ook de jonge Hongaarse contrabassist Vilmos Csikós (ook geen onbekende van Djangofolllies en Brosella Folk & Jazz) die reeds diverse prijzen en talentenwedstrijden won in Frankrijk, Italië, Roemenië en in België de ‘Belfius Classics’ en ‘Young Belgian Talent’, is fenomenaal om bezig te zien.

Concert i.s.m. Djangofolllies.


Inkom leden € 10 / niet-leden € 13
Graag reserveren (=kosteloos) via de reserveerknop.

vrijdag 19 januari - 21u
Deuren open om 20u

Bron: UiTinVlaanderen.be

't Ey
Koutermolenstraat 6 B, 9111 Belsele
vrijdag 19 januari 2018 van 21:00 tot 00:00
Jazz en blues
€ 13.0 Basistarief: 13,00 €; Leden: 10,00 €
tey@skynet.be
Fax: 03 772 11 93
Muziekclub 't Ey
www.tey.be