Poëtisch-muzikale avond | ‘Era una notte che pioveva…’ (O, wat regende het die nacht…)

Poëtisch-muzikale avond door Anfiteatro’s kamerkoor ‘La Piazzetta’ o.l.v. Achille Ziccardi en Marc Van Meerssche. Met medewerking van Daniëlle Van Gael en Herman Cole. In het zeer afwisselende programma ontdekken we een waaier Italiaanse volksliederen uit en over de oorlog. We bekijken authentieke filmbeelden rond de Grande Guerra, die vanuit de zusterstad Lucca werden aangeleverd. We proeven ... Uitgebreide informatie
Poëtisch-muzikale avond door Anfiteatro’s kamerkoor ‘La Piazzetta’ o.l.v. Achille Ziccardi en Marc Van Meerssche. Met medewerking van Daniëlle Van Gael en Herman Cole.
In het zeer afwisselende programma ontdekken we een waaier Italiaanse volksliederen uit en over de oorlog. We bekijken authentieke filmbeelden rond de Grande Guerra, die vanuit de zusterstad Lucca werden aangeleverd. We proeven een flard poëzie van streekgenoot Anton van Wilderode (°1918) en maken in het Italiaans en het Nederlands kennis met het werk van Giuseppe Ungaretti (°1888), ooit genomineerd voor de Nobelprijs literatuur. In Egypte geboren uit Toscaanse ouders vocht deze dichter in 1915 als vrijwilliger aan het noordelijke front in Friuli-Venezia Giulia. De literaire wereld erkent hem als een van de belangrijke dichters van de twintigste eeuw.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Stedelijke Openbare Bibliotheek
Heymanplein 3, 9100 Sint-Niklaas
vrijdag 9 november 2018 van 20:00 tot 22:00
€ 5.0 Basistarief: 5,00 €
secretariaat@anfiteatro.be
Fax: 03 777 96 43
secretariaat@anfiteatro.be
www.anfiteatro.be
Telefoon: 03 777 96 43