Praatavond: Autisme & burn-out

Gratis
Inschrijven is verplicht. Tijdens deze praatavond krijg je de gelegenheid om bondgenoten te ontmoeten en jouw ervaringen te delen. Je kunt vrijuit praten, maar ook luisteren naar verhalen van anderen die jou steun en herkenning kunnen bieden. Gespreksbegeleider Maarten leidt de praatavond in goede banen. Tijdens deze avond praten we over autisme en burn-out. In je leven maak je vaak ... Uitgebreide informatie
Inschrijven is verplicht.

Tijdens deze praatavond krijg je de gelegenheid om bondgenoten te ontmoeten en jouw ervaringen te delen. Je kunt vrijuit praten, maar ook luisteren naar verhalen van anderen die jou steun en herkenning kunnen bieden. Gespreksbegeleider Maarten leidt de praatavond in goede banen. Tijdens deze avond praten we over autisme en burn-out. In je leven maak je vaak stressvolle periodes mee. Daar is niets mis mee, maar als die stress aanhoudt en je draagkracht overschrijdt, raak je overbelast en uitgeput. Even rusten helpt niet meer, je bent helemaal opgebrand. Regelmatig komt dit voor in de werksituatie door te veel stress op het werk, men spreekt dan van een burn-out. Bij mensen met autisme is het vaak ook zo dat gewoon leven al heel vermoeiend is en dat voldoen aan alle verwachtingen in onze maatschappij voor veel overbelasting zorgt. Hun energie kan al helemaal uitgeput raken door alle inspanningen om te functioneren in het dagelijks leven.

Deze activiteit is onder voorbehoud en kan enkel doorgaan als voldaan kan worden aan de voorwaarden die op dat moment van toepassing zijn in verband met het coronavirus. Indien de activiteit niet live kan doorgaan, wordt in de mate van het mogelijke een online alternatief aangeboden. Wanneer je bent ingeschreven, word je hiervan op de hoogte gebracht.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Huis van het kind
Kazernestraat 35, 9100 Sint-Niklaas
donderdag 20 mei 2021 van 20:00 tot 22:30
Gezondheid en zorg
gratis Basistarief: 0,00 €; Leden: 0,00 €