Programmeren in JavaScript, HTML en CSS met CodeFever in Sint-Niklaas - E-Riders 2 (12-15 jaar)

UiT met kids
In level 2 van de e-Riders duiken we dieper in de wereldberoemde programmeertaal JavaScript. Hiervoor gaan we in de eerste helft van dit level opnieuw aan de slag met de micro:bit. Waar we in het vorig level vooral gebruik maakten van de blokken in de micro:bit-editor, gaan we nu zelf alle code schrijven! Iteraties, selecties, condities, variabelen, ... het heeft allemaal een eigen syntax die ... Uitgebreide informatie
In level 2 van de e-Riders duiken we dieper in de wereldberoemde programmeertaal JavaScript.

Hiervoor gaan we in de eerste helft van dit level opnieuw aan de slag met de micro:bit.
Waar we in het vorig level vooral gebruik maakten van de blokken in de micro:bit-editor, gaan we nu zelf alle code schrijven! Iteraties, selecties, condities, variabelen, ... het heeft allemaal een eigen syntax die we in de vingers zullen krijgen.

Wanneer we daarmee klaar zijn, maken we een nieuwe website waaraan we elementen zullen toevoegen, zoals kleine games of handige tools.
Om die website zelf te schrijven, gebruiken we onze HTML- en CSS-kennis uit level 1! Alleen worden de games allemaal in pure JavaScript geschreven.
Natuurlijk zal je e-Rider daarbij de link moeten leggen tussen de HTML-elementen en de JavaScript-code.

Hoe kan je bijvoorbeeld:

een element vanop de webpagina (bijvoorbeeld een stuk tekst) aanpassen?

een element vanop de webpagina aanmaken?

ervoor zorgen dat wanneer je op een element klikt, JavaScript-code wordt uitgevoerd?

Op al deze vragen zal je e-Rider aan het einde van dit level een antwoord kunnen geven!

Voor deze reeks is voorkennis nodig. Je kind moet minstens de volgende concepten beheersen: decompositie, sequentie, iteraties (3 lussen), conditionele logica, signalen, variabelen, methodes en parameters, lijsten, coördinaten, negatieve getallen en scrolling. Voorkennis van JavaScript, HTML en CSS is noodzakelijk.

Schrijf je snel in want de plaatsen zijn beperkt. Is je kind jonger dan 14? Dan krijg je een fiscaal attest van 13,70 euro per les. Per reeks van 10 lessen maakt dat een totaal fiscaal voordeel van 137 euro.

Wil je liever alles online doen op eigen tempo? Check dan onze online lesreeksen in zelfstudie met 90 euro korting. Opgelet: hiervoor is geen fiscaal voordeel beschikbaar.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Forum Da Vinci
Parklaan 89, 9100 Sint-Niklaas
Van 25 september 2021 tot 18 december 2021 (za van 11:00 tot 12:30,
Computer en techniek
€ 245.0 Basistarief: 245,00 €
CodeFever VZW