Programmeren in Python met Codefever in Sint-Niklaas - Pythons 1 (12-15 jaar)

UiT met kids
Nu je codeur al aardig kan programmeren in Scratch, Minecraft, JavaScript, CSS en HTML, is het tijd voor een nieuwe programmeertaal: Python! Say Wut? Python is een superdiverse programmeertaal die je in bijna alle gebieden kan toepassen. Hij wordt gebruikt in bijvoorbeeld webapplicaties, besturingssystemen en wetenschappelijke programma’s. Je schrijft ook in Python om machines beslissingen te ... Uitgebreide informatie
Nu je codeur al aardig kan programmeren in Scratch, Minecraft, JavaScript, CSS en HTML, is het tijd voor een nieuwe programmeertaal: Python!

Say Wut? Python is een superdiverse programmeertaal die je in bijna alle gebieden kan toepassen. Hij wordt gebruikt in bijvoorbeeld webapplicaties, besturingssystemen en wetenschappelijke programma’s. Je schrijft ook in Python om machines beslissingen te leren maken (Machine Learning) en met elkaar te laten communiceren in het Internet Of Things (IOT).

We starten de reeks met een herhaling van de basis. Ook in Python gebruikt je programmeur namelijk concepten zoals variabelen, functies en parameters, selecties en condities, lussen, iteraties en lijsten.
De syntax van deze taal zit wel anders in mekaar dan bij JavaScript. Je zal dus code op een andere manier leren schrijven.

Wat leert je kind nog in Python 1?

Het concept return value, dat nog nooit aan bod kwam
Debugging, of fouten opsporen in een programma
Dictionaries of ongeordende datastructuren met een verzameling elementen: een handige structuur voor datascience
Zoals altijd leert je programmeur Python toepassen met behulp van coole oefeningen en herkenbare spelletjes.

Voor deze reeks is voorkennis nodig. Je kind moet minstens de volgende concepten beheersen: decompositie, sequentie, iteraties (3 lussen), conditionele logica, signalen, variabelen, methodes en parameters, lijsten, coördinaten, negatieve getallen en scrolling. Voorkennis van JavaScript is noodzakelijk.

Schrijf je snel in want de plaatsen zijn beperkt. Is je kind jonger dan 14? Dan krijg je een fiscaal attest van 13,70 euro per les. Per reeks van 10 lessen maakt dat een totaal fiscaal voordeel van 137 euro.

Wil je liever alles online doen op eigen tempo? Check dan onze online lesreeksen in zelfstudie met 90 euro korting. Opgelet: hiervoor is geen fiscaal voordeel beschikbaar.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Forum Da Vinci
Parklaan 89, 9100 Sint-Niklaas
Van 26 februari 2022 tot 4 juni 2022 (za van 13:15 tot 14:45,
Computer en techniek
€ 250.0 Basistarief: 250,00 €
CodeFever VZW