Rasa - Verbinding

WONDERKAMERS MET KUNST, NATURALIA & FILOSOFIE. Een tentoonstelling voor grote en kleine mensen. Met RASA-rondleidingen voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Wat is natuur? Kan een boom je vriend zijn? Kunnen planten voelen? Een en al leven is de aarde. Een wonder. Kijk met verwondering naar de aarde en de natuur en vanzelf voel je respect. En liefde. En wat je graag ziet, maak je niet stuk. Alles ... Uitgebreide informatie
WONDERKAMERS MET KUNST, NATURALIA & FILOSOFIE.

Een tentoonstelling voor grote en kleine mensen. Met RASA-rondleidingen voor kinderen van 9 tot 12 jaar.

Wat is natuur?
Kan een boom je vriend zijn?
Kunnen planten voelen?

Een en al leven is de aarde. Een wonder. Kijk met verwondering naar de aarde en de natuur en vanzelf voel je respect. En liefde. En wat je graag ziet, maak je niet stuk.

Alles in de natuur is met elkaar verbonden. De natuur verspilt niets. Niets gaat verloren. Telkens weer wordt het leven doorgegeven in een voortdurende kringloop - zelfs na vernieling herstelt de natuur zich weer snel. En hoe meer soorten, hoe meer diversiteit, hoe sterker het leven.

VERBINDING toont kunst van:
Annemarie Maes (BE), Bronwyn Katz (ZA), Gino Rizzi (IT/BE), Katleen Vinck (BE), Koen Vanmechelen (BE), Ledelle Moe (ZA), Lizan Freijsen (NL), Shaakira Jassat (ZA/NL), Stefaan van Biesen (BE), Thijs Van der Linden (BE) en Tinka Pittoors (BE)

In de wonderkamers met kunstwerken en naturalia ontdek je meer over de samenhang tussen mens en natuur. De filosofische vragen moedigen aan om te ontdekken hoe je anders kan omgaan met de unieke planeet waarop we leven.

In de tentoonstelling worden kinderen uitgenodigd om een brief aan de aarde te schrijven om zo hun bezorgdheid over de planeet uit te drukken en hun hoop voor de toekomst te delen.

U bent zeer welkom op de vernissage zaterdag 11 september vanaf 14 uur.
Graag een seintje vooraf om uw aanwezigheid te bevestigen via expo@ccsint-niklaas.be

Familierondleiding met Rasagidsen op zondag 19 en 26 september, telkens om 14u.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Tentoonstellingszaal Zwijgershoek
Zwijgershoek 14, 9100 Sint-Niklaas
Van za 11 september 2021 14:00 tot zo 26 september 2021 17:00
Installatiekunst
CC Sint-Niklaas