Robert Van Camp // Eygalerij september en oktober

Gratis
Robert Van Camp is afkomstig uit Klein-Brabant en stelt voor het eerst tentoon in onze muziekclub. Reeds van jongsaf was hij creatief bezig met tekenen. Na zijn grafische studies in Gent werkte Robert eerst in verschillende uitgeverijen, drukkerijen en ook in het cultureel centrum Ter Dilft in Bornem als grafisch ontwerper. Méér dan dertig jaar was hij lesgever grafische vormgeving en tekenen ... Uitgebreide informatie
Robert Van Camp is afkomstig uit Klein-Brabant en stelt voor het eerst tentoon in onze muziekclub. Reeds van jongsaf was hij creatief bezig met tekenen. Na zijn grafische studies in Gent werkte Robert eerst in verschillende uitgeverijen, drukkerijen en ook in het cultureel centrum Ter Dilft in Bornem als grafisch ontwerper.

Méér dan dertig jaar was hij lesgever grafische vormgeving en tekenen in TDM Mechelen. Na een lange carrière is Robert op rust gesteld, maar dat betekent niet dat de creatieve stroom opgehouden is. Nog steeds zijn beeldende kunsten en muziek de hoofdmoot van zijn bestaan.

Z’n schilderijen en tekeningen worden op papier gemaakt en zijn technisch opgebouwd. Het papier wordt nat opgespannen op een houten kader, net zoals bij een canvas, en wordt na droging gebruikt om op te werken. Met een veelvoud van materialen op waterbasis (soorten verven, krijt, potlood, ...) worden transparante lagen op en door elkaar gecreëerd. Door de werking van deze oplosbare materialen ontstaat een ‘onderschildering’ die soms fungeert als imprimatur, maar die ook het onderwerp kan versterken. Het werk van Robert is dan ook levendig en heeft een boeiende diepte.

Als onderwerp staat meestal de mens centraal, maar de inspiratie komt ook van alledaagse dingen. Elk werk is een ervaring waarbij emotie en techniek met elkaar in dialoog gaan. Speciaal voor deze tentoonstelling werden een aantal werken gemaakt met een duidelijk muzikale invalshoek.

Hij stelt tentoon tijdens september en oktober.

Als je graag op je gemak de tentoonstelling wil bezichtigen, maak een afspraak via telefoon of mail. De werken zijn vanzelfsprekend ook te bekijken voor bezoekers van een concert of ander evenement.

Bron: UiTinVlaanderen.be

't Ey
Koutermolenstraat 6 B, 9111 Belsele
Schilderkunst
gratis Basistarief: 0,00 €
info@tey.be
Fax: 03 772 11 93
Muziekclub 't Ey