Smart Cities: van San Francisco tot Sint-Niklaas

Christel De Maeyer is onderzoekster aan de Arteveldehogeschool Gent en werd recent door 'De Tijd' opgenomen in de top 50 Belgische tech pioniers. Ze pendelt over en weer tussen Sint-Niklaas en San Francisco. Op zondag 9 februari geeft zij een boekvoorstelling en workshop rond haar publicatie ‘Chasing the Flowers. Does gentrification feed an anti-tech attitude in San Francisco and the Silicon ... Uitgebreide informatie
Christel De Maeyer is onderzoekster aan de Arteveldehogeschool Gent en werd recent door 'De Tijd' opgenomen in de top 50 Belgische tech pioniers. Ze pendelt over en weer tussen Sint-Niklaas en San Francisco. Op zondag 9 februari geeft zij een boekvoorstelling en workshop rond haar publicatie ‘Chasing the Flowers. Does gentrification feed an anti-tech attitude in San Francisco and the Silicon Valley?’

Van San Francisco verplaatsen we ons in één ruk naar Sint-Niklaas, met toelichting over het project ‘Sint-Niklaas: stad van stromen’ (een project van de dienst Smart City en de dienst stadsplanning). Planoloog Bart Van Lokeren geef ons meer inzicht in het begrip 'Smart City'.

Ook Kristof Vrancken is te gast. Hij is kunstenaar en docent aan de LUCA School of Arts in Gent. In zijn onderzoek Manufactuur 3.0 gaat hij op zoek naar ‘natuurlijke’ ontwikkelingsmethoden voor zijn fotografie, waarbij hij enkel natuurlijke ingrediënten gebruikt uit de flora aanwezig in het landschap dat hij fotografeert. Hij is vooral geïnteresseerd in vergeten zones waar iedereen aan voorbij gaat. Een ideale plek in de stad voor gentrificatie?

Deze lezingen en workshop vinden plaats in het kader van Coup de Ville 2020 - Chasing Flowers.

Zondag 9 februari 2020 om 14u30
WARP, Apostelstraat 20, Sint-Niklaas
Inkom: 8 euro / 5 euro (kortingstarief voor WARP-leden)
Inschrijven via info@warp-art.be

Laat ons bij je inschrijving duidelijk weten of je kiest voor de 3 lezingen, of kiest voor de lezing en workshop van Christel De Maeyer.

Bron: UiTinVlaanderen.be

WARP
Apostelstraat 20, 9100 Sint-Niklaas
zondag 9 februari 2020 van 14:30 tot 17:00
Samenleving
€ 8.0 Basistarief: 8,00 €; WARP-leden: 5,00 €