Stampvoets!

Gratis
In Stampvoets staat stampen of wandelen centraal. We stappen en stampen soms achter een rolstoel, rollator of buggy. Ook de openbare ruimte waarin we stappen willen we in Sint-Niklaas stap voor stap of stapvoets verbeteren, want een aangename omgeving nodigt uit om te stamppen. Het idee van Stampvoets is ontstaan naar aanleiding van de Week van de Valpreventie (22-28 april), gericht op ... Uitgebreide informatie
In Stampvoets staat stampen of wandelen centraal. We stappen en stampen soms achter een rolstoel, rollator of buggy. Ook de openbare ruimte waarin we stappen willen we in Sint-Niklaas stap voor stap of stapvoets verbeteren, want een aangename omgeving nodigt uit om te stamppen.

Het idee van Stampvoets is ontstaan naar aanleiding van de Week van de Valpreventie (22-28 april), gericht op 65-plussers. Zij hebben een verhoogd valrisico en bewegen helpt om vallen te vermijden. Maar wandelen is goed voor ieders gezondheid, dus richten we ons tot iedereen, van 0 tot 110 jaar. Wandelen is niet enkel goed voor je lichaam, maar ook voor je geest: het helpt om stress onder controle te houden, beter te slapen en je spirit fris te houden. Wandelen kost niks, kan je overal doen en op elk moment van de dag en iedereen kan het.

Daarom vind je in de Stampvoets-brochure een aanzet om stampvoets door het leven te gaan. We presenteren jou enkele korte, toegankelijke wandelingen (ook voor wie een kinderwagen of rolstoel moet vooruit stampen) langs aangename plekjes in Sint-Niklaas: de Stamp-uitjes.

De Stamp-uitjes zijn wandelingen van diverse organisaties uit Sint-Niklaas die jou verwelkomen om met hen mee te stamppen tussen 15 april en 5 mei 2019. Al wandelend ontdek je hun favoriete plekjes en ontmoet je nieuwe mensen, dat belooft! Op iedere wandeling krijg je bovendien een lekker en gezond hapje met drankje getrakteerd. Deze routes zullen tegen september 2019 ook gebundeld en bekendgemaakt worden, zodat je ze kan blijven afstampen.

Naast deze Stamp-uitjes vind je in deze brochure ook meer informatie over hoe je begint met bewegen (het project Bewegen Op Verwijzing), hoe we de succes- en knelpunten in enkele buurten onderzoeken, wat er beweegt achter de schermen van de dienstencentra en AZ Nikolaas, en hoe je een stampje verder kan stappen op de trage wegen in Sint-Niklaas.

Brochures kan je aanvragen via onderstaand telefoonnummer en e-mailadres.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Stadscentrum
Stadscentrum , 9100 Sint-Niklaas
Van ma 15 april 2019 00:00 tot zo 5 mei 2019 23:59
Atletiek, wandelen en fietsen
gratis Basistarief: 0,00 €
senioren@sint-niklaas.be
Fax: 03 778 37 19