The graves are nice this time of year

Jimmy Kets trok twee jaar lang het land rond om in een nieuwe fotoreeks het hedendaagse herdenkingslandschap van de Eerste Wereldoorlog verrassend in beeld te brengen. De foto-expo The graves are nice this time of year geeft een andere, vernieuwende en uitdagende kijk op wat het herdenken en herinneren van de Groote Oorlog vandaag betekent. Iedereen kan zich wel een aantal iconische WOI-monum ... Uitgebreide informatie
Jimmy Kets trok twee jaar lang het land rond om in een nieuwe fotoreeks het hedendaagse herdenkingslandschap van de Eerste Wereldoorlog verrassend in beeld te brengen. De foto-expo The graves are nice this time of year geeft een andere, vernieuwende en uitdagende kijk op wat het herdenken en herinneren van de Groote Oorlog vandaag betekent.


Iedereen kan zich wel een aantal iconische WOI-monum

Jimmy Kets trok twee jaar lang het land rond om in een nieuwe fotoreeks het hedendaagse herdenkingslandschap van de Eerste Wereldoorlog verrassend in beeld te brengen. De foto-expo The graves are nice this time of year geeft een andere, vernieuwende en uitdagende kijk op wat het herdenken en herinneren van de Groote Oorlog vandaag betekent.


Iedereen kan zich wel een aantal iconische WOI-monumenten of -plaatsen voor de geest halen, maar eigenlijk ligt het hele land bezaaid met sporen van de oorlog of de herdenking en herinnering ervan. Die sporen zijn groot en klein, opvallend of vergeten, overbelicht of nagenoeg genegeerd. Ook het landschap van herdenkingsactiviteiten is rijk geschakeerd: van ceremonies tot politiek geladen evenementen, van persoonlijke rouw tot re-enactments. Dit alles vertelt ons eerlijk en onontkoombaar op hoeveel verschillende en soms tegenstrijdige manieren we vandaag herdenken en herinneren. Dat is fascinerend en soms confronterend. Dat is bemoedigend en soms ontluisterend.


The graves are nice this time of year plaatst ingeburgerde, traditionele vormen van herdenking en herinnering in een ander licht, haalt vergeten elementen naar boven en introduceert nieuwe pistes. De foto’s sporen aan tot reflectie over het herdenken en herinneren van de Eerste Wereldoorlog en brengen die herinnering ook tot leven. De tentoonstelling geeft ons met andere woorden een andere, vernieuwende en dynamische kijk op de herdenking van de Groote Oorlog.


Naast zijn carrière als persfotograaf voor o.a. De Standaard en De Morgen, maakte Jimmy Kets ook naam met zijn persoonlijke reeksen als Brightside, Hotel Kets en Niet Miss. Naar aanleiding van 100 jaar Eerste Wereldoorlog zet Kets met deze solotentoonstelling een volgende stap in de ontwikkeling van zijn oeuvre.


Deze expo kwam tot stand in opdracht van Vlaams Vredesinstituut, het Vlaams Parlement en de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.


Klik hier voor de andere WOI-activiteitenCC Sint-Niklaas - Tentoonstellingszaal Zwijgershoek

7 oktober - 11 november 2018dinsdag tot en met zaterdag : 14 uur – 17 uur

zondag : 11 uur – 17 uur


Ook geopend op 1 en 2 novemberRondleidingen voor scholen en groepen kunnen ook buiten de reguliere openingsuren aangevraagd worden via expo@ccsint-niklaas.be
cc Sint-Niklaas - Tentoonstellingszaal Zwijgershoek
Zwijgershoek 14, 9100 Sint-Niklaas
Van 7 oktober 2018 tot 11 november 2018(ma van 11:00 tot 17:00,di van 11:00 tot 17:00,wo van 11:00 tot 17:00,do van 11:00 tot 17:00,vr van 11:00 tot 17:00,za van 11:00 tot 17:00,zo van 11:00 tot 17:00)
Kunst en kunsteducatie
info@ccsint-niklaas.be
Fax: 03 778 33 66
cc sint-niklaas
Telefoon: 03 778 33 66