Theater FroeFroe - ODYSSEE, de Lange Weg Naar Huis

Een theatervoorstelling over de meest waanzinnigste queeste in de geschiedenis van de mensheid. Na tien jaar is de oorlog om Troje eindelijk voorbij. De Griekse overwinnaars en helden keren weer naar huis. Allemaal, behalve één: Odysseus, de man van duizend listen. Hij was het die deze oorlog won door zijn vondst met het houten paard. De Trojanen dachten zo dat ze een cadeau van de goden ... Uitgebreide informatie
Een theatervoorstelling over de meest waanzinnigste queeste in de geschiedenis van de mensheid.

Na tien jaar is de oorlog om Troje eindelijk voorbij. De Griekse overwinnaars en helden keren weer naar huis. Allemaal, behalve één: Odysseus, de man van duizend listen. Hij was het die deze oorlog won door zijn vondst met het houten paard. De Trojanen dachten zo dat ze een cadeau van de goden kregen en rolden het paard binnen hun muren. 's Nachts kwamen Odysseus en zijn soldaten uit de buik van dat paard en ze openden de poorten zodat de Grieken Troje konden verslaan.
Poseidon, de god van de zee, was razend. Troje was zijn stad. Hij had die hoge muren en gouden daken gemaakt en nu had Odysseus zijn stad vernield. Woedend neemt hij wraak op Odysseus.
Odysseus is spoorloos.
Samen met zijn moeder verzint zijn zoontje Makos elke dag avonturen voor zijn vader. Zijn papa is een held en zal Poseidon verslaan. Eens komt hij thuis. Dat weet Makos zeker maar zijn mama, Penelope, heeft zo haar twijfels...

Het verhaal van Odysseus, vol varkens, goden, cyclopen en een zoon en een moeder, die tevergeefs wachten op zijn thuiskomst en … over Odysseus, die wel een hele lange weg naar huis neemt.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Stadsschouwburg
Paul Snoekstraat 1, 9100 Sint-Niklaas
vrijdag 26 november 2021 van 20:00 tot 21:00
Figuren en poppentheater
CC Sint-Niklaas