Typisch Woas - op ze sinnekloases

Museumrondleiding op ze sinnekloases ‘Talen kleuren de wereld’ i.s.m. de Bibliotheek SteM, Zwijgershoek Toegang: 5 EUR / 2,50 EUR met korting Gratis: kinderen tot en met 12 jaar, museumkaarthouders, lerarenkaart Wereldwijd hebben momenteel slechts enkele honderden van de ongeveer 7000 talen een plaats in de onderwijsstelsels en publieke sectoren. Minder dan 100 talen worden toegepast in de ... Uitgebreide informatie
Museumrondleiding op ze sinnekloases
‘Talen kleuren de wereld’ i.s.m. de Bibliotheek

SteM, Zwijgershoek
Toegang: 5 EUR / 2,50 EUR met korting
Gratis: kinderen tot en met 12 jaar, museumkaarthouders, lerarenkaart

Wereldwijd hebben momenteel slechts enkele honderden van de ongeveer 7000 talen een plaats in de onderwijsstelsels en publieke sectoren. Minder dan 100 talen worden toegepast in de digitale wereld. Daarenboven dreigen meer dan de helft van alle gesproken talen verloren te gaan binnen enkele generaties. Hiermee dreigen ook tradities, uitdrukkingen en denkwijzen te verdwijnen. Misschien zelfs kleuren en tinten die we nooit hebben leren waarnemen. Het bewaren, onder de aandacht brengen, documenteren en koesteren van het lokale dialect en spreektalen vormt dan ook een belangrijk onderdeel van het ‘Talen kleuren de wereld’ project.
De Rondleiding ‘Typisch Woas op ze sinnekloases’ is koesteren op hoog niveau.
Er wurd koffie mé toert geoffreert deur bakker Jan Reed en koffiehuis Van Poeck.
Reserveert whèl oa plots mé te bellen noar 03 778 34 50 of reservatiemusea@sint-niklaas.be Inschrijven kunde tot 26 moart!

Bron: UiTinVlaanderen.be

STeM Sint-Niklaas - afdeling SteM Zwijgershoek
Zwijgershoek 14, 9100 Sint-Niklaas
zondag 31 maart 2019 van 14:30 tot 16:00
Erfgoed
€ 5.0 Basistarief: 5,00 €; museumkaart, kinderen t.e.m. 12 jaar, museumPASS: 0,00 €; kortinghouders: 2,50 €