Vader

regie: Franck Chartier / creatie en uitvoering: Leo De Beul, Jef Stevens, Marie Gyselbrecht, Tamara Gvozdenovic, Hun-Mok Jung, Simon Versnel, Maria Carolina Vieira, Yi-Chun Liu, Brandon Lagaert, 10 lokale figuranten, met de hulp van Eurudike De Beul / geluidscompositie en arrangementen: Raphaëlle Latini, Ismaël Colombani, Eurudike De Beul, Renaud Crols / coproductie: Theater im Pfalzbau, KVS, ... Uitgebreide informatie
regie: Franck Chartier / creatie en uitvoering: Leo De Beul, Jef Stevens, Marie Gyselbrecht, Tamara Gvozdenovic, Hun-Mok Jung, Simon Versnel, Maria Carolina Vieira, Yi-Chun Liu, Brandon Lagaert, 10 lokale figuranten, met de hulp van Eurudike De Beul / geluidscompositie en arrangementen: Raphaëlle Latini, Ismaël Colombani, Eurudike De Beul, Renaud Crols / coproductie: Theater im Pfalzbau, KVS, Fest

Vader speelt zich af in de ontmoetingsruimte van een bejaardentehuis waarvan de torenhoge muren in de verf zetten dat alles zich diep onder de grond afspeelt. In het midden van deze onderwereld - ergens tussen de wereld van de levenden en die van de doden - staat de figuur van de vader centraal.


Doorheen scènes die bol staan van actie en al even plots stoppen, lijkt de vader afwisselend goddelijk en lachwekkend, gezegend met een heldere geest, maar ook afgesloten van de wereld. Stoten we al gravend in zijn verleden op een donker geheim of is hij krankzinnig? De andere bewoners en het personeel observeren hem, met amusement, haat, affectie of onverschilligheid in de ogen.


Met scherpheid en vernuft toont Vader het ogenblik waarop de herinneringen - of zijn het hallucinaties - van een oude man de dagelijkse realiteit beginnen te overwoekeren.
cc Sint-Niklaas - Stadsschouwburg
Paul Snoekstraat 1, 9100 Sint-Niklaas
zaterdag 26 januari 2019om 20:00
Dance
€ 18.0 Standaardtarief: € 18,00; +65: € 17,00; -26: € 15,00; Abo 5 extra: € 15,00; Abo 10 extra: € 14,00
info@ccsint-niklaas.be
Fax: 03 778 33 66
cc sint-niklaas
Bestel tickets
Telefoon: 03 778 33 66