Werk van 'Susan Banafti' - Fototentoonstelling

Gratis
Fototentoonstelling 'Susan Banafti'Van zaterdag 4 september t.e.m. zaterdag 23 oktober 2021Susan Banafti behaalde haar master in de beeldende kunsten - fotografie aan de Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen waarna ze haar werk verder uitdiepte in een master beeldend onderzoek aan Sint-Lucas Antwerpen. Ze liep stage bij de Franse fotograaf Charles Fréger waarbij ze hem vergezelde voor een ... Uitgebreide informatie
Fototentoonstelling 'Susan Banafti'Van zaterdag 4 september t.e.m. zaterdag 23 oktober 2021Susan Banafti behaalde haar master in de beeldende kunsten - fotografie aan de Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen waarna ze haar werk verder uitdiepte in een master beeldend onderzoek aan Sint-Lucas Antwerpen. Ze liep stage bij de Franse fotograaf Charles Fréger waarbij ze hem vergezelde voor een reportage over de Chinese opera.
Haar fascinatie van jongs af aan voor het 'andere' en het 'onbekende' maakte dat die interesse in de LGBTQ-gemeenschap erg aanwezig was in haar werk. Ze was in 2007 één van de koplopers in het in kaart brengen van de transgenderproblematiek in Nederland en België en gaf workshops bij de internationale organisatie voor vrije meningsuiting 'Loesje' in Berlijn.
Ze fotografeerde ook voor 'DeWereldMorgen.be', een gratis Belgische alternatieve media- & nieuwssite en ID/Photo Agency.
In de afgelopen jaren veranderde haar interesse van documentaire naar meer 'architecturale' stijl. Zo vind je in haar laatste project 'totem/architecture' het ontbreken van elk leven.
Ondertussen is ze heel erg bezig met projecten rond diversiteit en inclusie in het onderwijs.
Haar werk is in het voorjaar te bezichtigen in de wandelgangen van de Vrije ateliers.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Vrije ateliers Sint-Niklaas
Rode Kruisstraat 25, 9100 Sint-Niklaas
Van za 4 september 2021 10:00 tot za 23 oktober 2021 16:00
Fotografie
gratis Basistarief: 0,00 €
Vrije Ateliers