Workshop: Kunstnesten voor zwaluwen bouwen

Wie kijkt er niet ieder jaar opnieuw uit naar de komst van de eerste zwaluw. Want daar is de lente, daar is de zon... Jammer maar helaas verlopen de lentes sinds enkele jaren niet zoals de zwaluwen hadden gehoopt. Vaak lang koud en soms vaak lang droog. Daarenboven zijn geschikte locaties om een nest te bouwen steeds schaarser. Zwaluwen en dus ook de Huiszwaluw staan op de Vlaamse rode lijst ... Uitgebreide informatie

Wie kijkt er niet ieder jaar opnieuw uit naar de komst van de eerste zwaluw. Want daar is de lente, daar is de zon... Jammer maar helaas verlopen de lentes sinds enkele jaren niet zoals de zwaluwen hadden gehoopt. Vaak lang koud en soms vaak lang droog. Daarenboven zijn geschikte locaties om een nest te bouwen steeds schaarser. Zwaluwen en dus ook de Huiszwaluw staan op de Vlaamse rode lijst als ‘kwetsbaar’ aangeduid. Reden genoeg om deze zwierige acrobaten van het luchtruim een handje toe te steken.

Belangrijke vereiste:

een bestaande huiszwaluwenkolonie in je buurt hebben of iemand kennen die in zijn/haar buurt een huiszwaluwenkolonie heeft. Dan is er grote kans dat je gemaakte kunstnest werkelijk bezet wordt. Het is ook de bedoeling dat je deze kolonie dan opvolgt.

°   Inschrijven:  www.natuurpunt-zuid-waasland.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Broederschool Biotechnische & Sport
Weverstraat 23, 9100 Sint-niklaas
za 23 oktober 2021 van 09:00 tot 12:00 za 27 november 2021 van 08:00 tot 11:00
eddy.detaey@uilenwerkgroepwaasland.be
Fax: 0479/287384