Zinvol ziek

Lynn Formesyn ondervond aan den lijve hoe een chronische ziekte je ongewild aan de zijlijn doet belanden. In een samenleving waar meer langdurig zieken dan werklozen zijn, waar doorgaans weinig aandacht is voor de mentale impact van een zware diagnose en waar sociale zekerheden steeds meer onder druk staan, is er dringend behoefte om op een andere manier te denken over ziekte en gezondheid. ... Uitgebreide informatie
Lynn Formesyn ondervond aan den lijve hoe een chronische ziekte je ongewild aan de zijlijn doet belanden. In een samenleving waar meer langdurig zieken dan werklozen zijn, waar doorgaans weinig aandacht is voor de mentale impact van een zware diagnose en waar sociale zekerheden steeds meer onder druk staan, is er dringend behoefte om op een andere manier te denken over ziekte en gezondheid.

Aan de hand van haar eigen openhartige verhaal en vele gesprekken met gezondheidsexperts, ervaringsdeskundigen en beleidsmakers toont ze hoe onze moderne invulling van 'zinvil' best ziek is. Hoe mensen met een chronische ziekte moeten knokken om kansen te krijgen. Maar vooral: hoe je met mankementen vol zin kan leven.

LYNN FORMESYN is een jonge dertiger, reumapatiënt en moeder van twee. Ze schrijft als 'De Averechtse' onder meer voor De Wereld Morgen over wat het betekent om een mankemens te zijn, en tast in haar podcast 'In de grijze zone' de grenzen af tussen ziek en gezond.

Bron: UiTinVlaanderen.be

DC 't Lammeken
Lamstraat 23, 9100 Sint-Niklaas
maandag 29 november 2021 van 13:30 tot 15:30
€ 5.0 Basistarief: 5,00 €; CM-Lid: 3,00 €; CM-lid met verhoogde tegemoetkoming: 2,00 €
oostvlaanderen@samana.be
Fax: 09 267 53 53