Zondagskind | Ecobib | De gevolgen van de klimaatsverandering: wateroverlast- en tekort | Luc Beeckman

Gratis
Het is een trend : Snikhete zomers zorgen voor waterschaarste afgewisseld met noodweer en wateroverlast. Luc Beeckman werkte voor Gemeenten en Waterschappen in Nederland. Zijn opleidingen in Wegen_en Waterwerken, Milieutechniek, Bodem_en Watercultuurtechniek kwamen goed van pas bij het adviseren en sensibiliseren van onze Noorderburen. Hij specialiseerde zich de laatste jaren in het ... Uitgebreide informatie
Het is een trend : Snikhete zomers zorgen voor waterschaarste afgewisseld met noodweer en wateroverlast.
Luc Beeckman werkte voor Gemeenten en Waterschappen in Nederland. Zijn opleidingen in Wegen_en Waterwerken, Milieutechniek, Bodem_en Watercultuurtechniek kwamen goed van pas bij het adviseren en sensibiliseren van onze Noorderburen. Hij specialiseerde zich de laatste jaren in het Stedelijk Waterbeheer.
Aan de hand van een powerpoint geeft hij een algemene toelichting over de klimaatverandering en belicht de mogelijke gevolgen voor wateroverlast en tekort.
Hij visualiseert verschillende situaties van overlast in de woonomgeving en bespreekt de gevolgen voor onze eigen leefomgeving en tuin.
Hij toont wat de overheid kan doen en "heel belangrijk: wat kunnen we zelf doen ?

Luc Beeckman is zelf Veltlid en gepassioneerd tuinier. Nederland en water; ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Luc brengt de expertise en oplossingen mee die we zeker zullen kunnen gebruiken. i.s.m. Velt vzw

Bron: UiTinVlaanderen.be

de Bib Sint-Niklaas
Hendrik Heymanplein 3, 9100 Sint-Niklaas
zondag 26 januari 2020 van 10:00 tot 12:00
gratis Basistarief: 0,00 €
Fax: 03 778 34 00
de Bib Sint-Niklaas