UiTtips

De UiTtips van Jana Arns

 Jana Arns (35) is muzikante (Aranis BASta!²) en dichteres. Met haar debuutbundel ‘Status: het is ingewikkeld’, won ze vorig jaar de Prijs Letterkunde van Oost-Vlaanderen.

 

Omdat ik graag de Siniclub- films meepik in de Siniscoop, kan een filmavondje op het Mooov- filmfestival zeker niet ontbreken. Ik laat mij hier graag verrassen door de andere film die niet altijd gemakkelijk het witte doek haalt. Mooov-films komen nl. uit alle hoeken van de wereld en worden gemaakt door minder gekende regisseurs.

Vorig seizoen was ik aangenaam verrast door de zaalshow ‘Bloemen, bijen en borstbollen’ van Wouter Deprez, een hele sobere, persoonlijke en intieme voorstelling, waarbij de acteur voorlas van achter zijn pupiter. Wouter Deprez is echt een cabaretier met diepgang. Ik kijk dan ook erg uit naar zijn nieuwste voorstelling ‘Levend en vers’ in de stadsschouwburg op 8 mei.

Op 13 mei trek ik dan graag naar Muziekclub ‘t Ey voor de CD- voorstelling ‘Trapped in sight’ van accordeoniste Sara Salverius. Ok, ik ben ietwat betrokken want ik mocht nl. de fotografie van haar CD verzorgen ;-) maar haar geluid is nieuw en uniek! Sara brengt helemaal solo een muzikaal eerbetoon aan haar overleden zus en dit laat niemand onberoerd!

Op 23 mei geef ik graag Wim Helsen een kans met zijn nieuwe show ‘Er wordt naar u geluisterd’ in de Stadsschouwburg. Ik ben fan van Wim sinds ‘Vrienden van de poëzie’ en kijk ook altijd graag naar zijn ‘Winteruur’ op Canvas.

Op 17 juni ga ik dan weer luisteren in de bib naar het Pomona infomoment. Pomona is een coöperatief boslandbouwbedrijf dat een gezonde toekomst en investeren in duurzame, lokale voeding stimuleert.

Tot slot is er op zondag 24 juni de aanstelling van de nieuwe kinderstadsdichter in het Stadhuis. Ik heb dit jaar de opdracht gekregen om de nieuwe kinderstadsdichter te mogen begeleiden. Ik ben dan ook heel benieuwd naar de onthulling van het aanstormende poëzietalent!