UiTtips

De UiTtips van Black Mamba

 

Als Dj is het altijd leuk om in je hometown te spelen en op oudejaarsavond is dat niet anders. Voor de tweede keer op rij vier ik de overgang van oud naar nieuw in De Casino tijdens Back to the Future samen met Tom Barman en mijn dj-familie Soulshakers. Uitgedoste feestvierders kunnen zich verwachten aan smooth R&B, vibey hiphop en wat vergeten hits tijdens mijn set.

 

Hiphop is en blijft mijn grote liefde. Ik was dus positief verrast toen ik vernam dat WARP een expo organiseert over hiphop icoon J Dilla. Hij is de grondlegger in het producen van hiphop beats en het gebruik van sampling daarbij. Zowat elke beatmaker is nog steeds schatplichtig aan Dilla’s pionierswerk. Ook al stierf hij op slechts tweeëndertig jarige leeftijd, zijn back catalogue is indrukwekkend, ik denk dat er zelfs tot op vandaag nog steeds onuitgebracht werk van hem verschijnt. Een echt inspiratie voor velen, dus deze visuele tentoonstelling is een echte must om je hiphop geschiedenis wat bij te spijkeren. Een andere culturele uitstap die ik aanraad is de nacht -kunstenmarathon. Een dagje rondlopen in de academie voor Muziek, Woord en Dans om te kijken waar de kinderen vandaag mee bezig zijn. Dat wordt voor mij zelfs een beetje nostalgie. Toen ik klein was heb ik daar notenleer, piano, tekenschool en balletles gevolgd. Ik ben gestopt met ballet toen ik op kot ging in Gent, maar die interesse in dans is er echter nog steeds. Daarom kies is ook voor Cie Thor - Anima Ardens, een hedendaagse dansvoorstelling. Ik ken jammer genoeg niet zo veel choreografen of bekende dansers, maar ik laat me graag verrassen!

 

Naast muziek, kunst en dans mag humor voor mij zeker niet ontbreken op de agenda! Ik kan mij geweldig amuseren met memes, gifjes en online humor. Ook stand-up comedy kan me soms, maar niet altijd, bekoren. Zo zag ik onlangs Xander Derycke Houdt Het Voor Bekeken. Lang geleden dat ik meer dan twee uur aan een stuk gefocust was op een show. Een andere eindejaarsconference die ik nooit oversla is die van Michael van Peel, jammer genoeg heb ze nog nooit live meegepikt. Volgens mij geeft dat nog wat extra dimensie. Vorig jaar was Van Peel Overleeft echt uitzonderlijk goed. Hij geeft zijn tragikomische kijk op het voorbije jaar waarbij je zowel moet lachen als nadenken tegelijkertijd. Een ander soort comedy krijg je van Jan Jaap Van Der Wal (Schoon) die als sidekick in De Ideale Wereld mij al vaak aan het lachen heeft gebracht, maar ik ben wel benieuwd naar zijn eigen show. Ik verwacht veel mopjes over Belgen versus Nederlanders.

 

Als uitsmijter vermeld ik nog de jaarlijkse Wase ijsberenduik op ’t Ster.Elke keer hoor ik dat er verschillende van mijn vrienden zich wagen aan een duik in het ijskoude water. Chapeau voor iedereen die dit durft. Ikzelf ben nogal een kouscheet, mij krijg je niet in dat water, maar ik wil zeker komen supporteren van aan de bar!